Ziek van scheiding

Ziek zijn van de scheiding (advies)

Een scheiding is heftig en de impact ervan op je leven is groot. Een scheiding kan er zelfs toe leiden dat je langdurig thuis komt te zitten. Dit is niet goed voor jou als werknemer, maar ook niet voor de werkgever.

Pas op voor langdurige uitval!

Tijdens het scheidingproces moet er van alles geregeld worden. Er moeten afspraken gemaakt worden over de plek waar je komt te wonen, de omgang met de kinderen, de verdeling van bankrekeningen en het opzeggen van abonnementen. Veel zaken waarin actie dient te worden ondernomen. Naast je emoties zijn dit aangelegenheden die tijd vergen.

Ziek ben je in eerste instantie niet. Wel voel je je verdrietig en machteloos. Maar als een scheidingsproces te lang duurt, dan kun je zeker overspannen raken of zelfs een burn-out krijgen.

Door alle emoties en stress lukt het je niet om je werk binnen de normale tijd af te krijgen. Je kunt je niet meer concentreren op je dagelijkse werkzaamheden en je bent meer en meer je verhaal aan het delen met collega’s. Want tja….je hebt ook tijdens je werk een uitlaatklep nodig. Je bent aanwezig op de werkvloer, maar daar is ook alles mee gezegd. De gedachten zijn continue bij de scheiding.

Met werkgever in gesprek

Maar hoe zorg je ervoor dat je je niet langdurig ziek meldt?

Ga met je werkgever in gesprek! Wellicht kun je tijdelijk minder werken of andere taken toebedeeld krijgen. Vraag aan je werkgever of aan je leidinggevende of het mogelijk is dat je flexibele uren kunt maken en maak met hem of haar afspraken over met wie je je verhaal deelt en hoe vaak. Ook een werkgever wil liever niet dat je je ziek meldt.

Scheiden

Maar hoe zorg je ervoor dat een scheidingsproces niet te lang duurt?

Zorg er in ieder geval voor dat je je laat bij staan door een ter zake doende Scheidingsdeskundige.

Een scheiding via een advocaat zal jaren in beslag nemen. Advocaten zijn namelijk opgeleid om te procederen. Is er geen conflict, dan wordt er wel een gecreëerd. Advocaten willen namelijk zoveel mogelijk uren schrijven tegen hoge tarieven.

Een mediator wordt geleerd dat een mediationtraject zo’n 9 maanden tot een jaar in beslag zal nemen. Zij leren dat jij en je ex-partner samen tot oplossingen moeten komen. Maar hoe doe je dat als de emoties jou de baas zijn? Door het verdriet en de emoties kun je niet helder denken. Je hebt een echtscheidingsspecialist nodig die met je meedenkt. Het is belangrijk dat er snel rust gecreëerd wordt.

Margriet Steenbergen Deskundig Scheiden

Blijf niet wachten tot het te laat is.

Deskundig Scheiden kan jou en je ex-partner helpen bij een spoedige afwikkeling van de scheiding. Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen kan ervoor kan zorgen dat je scheiding netjes en makkelijk verloopt. Al binnen 2 tot 4 maanden is de hele scheiding fatsoenlijk afgewikkeld. Dat is goed voor jezelf, je kinderen én voor je werkgever.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.