Wie zijn wij

Ervaring binnen de topadvocatuur van Nederland

Directeur en Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen is 20 jaar werkzaam geweest binnen het notariaat en de topadvocatuur van Nederland. Tijdens haar carrière binnen de advocatuur was zij nauw betrokken bij belangrijke spraakmakende en complexe zaken. Grote commerciële advocatenkantoren op de Zuidas in Amsterdam als Allen & Overy, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Moszkowicz Advocaten en DLA Piper behoorden tot haar opdrachtgevers.

Door haar juridische achtergrond en haar ervaring binnen de topadvocatuur is zij zowel pragmatisch als empathisch ingesteld. Na haar rechtenstudie en de opleiding tot mediator heeft zij zich vanaf 2009 gespecialiseerd in het Personen- en familierecht. Daarnaast heeft zij de RFEA opleiding gevolgd tot Financieel Echtscheidings Adviseur ter verdieping van fiscale- en financiële kennis in (complexe) echtscheidingszaken. Samen met haar juridische team rondt zij jaarlijks circa 50 zaken met goed gevolg af.

Bent u van plan te gaan scheiden? Dan staat u er niet alleen voor.

Een echtscheiding is een emotionele, onzekere en moeilijke periode, waarbij heel het leven van alle betrokkenen op zijn kop wordt gezet. Deskundig Scheiden maakt deze crisisperiode voor u en uw partner overzichtelijk.

Deskundig Scheiden regelt samen met u alle financiële- en juridische zaken die bij een echtscheiding komen kijken op basis van een vast tarief (inclusief advocaatkosten en griffiegelden). Wie blijft er in de woning, hoe hoog is de alimentatie, heeft u recht op pensioen, wanneer heeft wie omgang met de kinderen? Om maar een aantal vragen te noemen, die wij behandelen tijdens de scheiding.

Het belang van het kind

Deskundig Scheiden stelt het belang van de kinderen voorop en biedt bijstand bij het opstellen van een uitvoerbaar ouderschapsplan. Deskundig Scheiden werkt desgewenst nauw samen met een KIES-coach (Kinderen In Echtscheiding Situaties-coach), die een persoonlijk gesprek kan aangaan met de kinderen.

Of het nu gaat om het beëindigen van een huwelijk, het beëindiging van een samenlevingsovereenkomst of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, Deskundig Scheiden heeft kennis van alle gangbare relatievormen in Nederland en bemiddelt voor u en uw (ex)partner over de verdeling van (gezamenlijke) eigendommen.

Deskundig Scheiden staat beide partijen gezamenlijk bij. Voorwaarde is dat ieder stel dat uit elkaar gaat de intentie heeft om beiden om de tafel te gaan zitten om tot afspraken te komen. Wij werken niet vóór de cliënten, maar sámen met de cliënten. Het gehele scheidingstraject neemt ongeveer twee tot vier maanden in beslag.

Mocht u niet de bereidheid hebben om in onderling overleg tot een gezamenlijk gedragen oplossingen te komen, dan kunt u zich beter laten bijstaan door een advocaat. Dit scheidingsproces duurt veel langer en neemt soms zelfs jaren in beslag. Ook is dit een zeer kostbaar proces.

De samenwerking met specialisten

Deskundig Scheiden werkt op elk deelgebied van een echtscheiding nauw samen met specialisten. Deskundig Scheiden beschikt over een groot netwerk van specialisten op het gebied van vermogensverdelingen, alimentatieberekeningen, pensioenen, verzekeringen, hypotheken, en de begeleiding van kinderen.

Deskundig Scheiden biedt tegen zeer gunstige tarieven diensten aan, zoals bijvoorbeeld een professionele alimentatieberekening, het opstellen van een ouderschapsplan, het inwinnen van hypotheekadvies, de inschakeling van een vermogensadviseur en/of financieel-fiscaal adviseur.

Wij vinden het belangrijk dat geen van beiden wordt onderbedeeld en/of overbedeeld. Het spreekwoordelijke gezegde ‘iemand tot op zijn hemd uitkleden’ komt bij ons niet aan de orde!

Van ScheidingsMakelaar naar Scheidingsdeskundige

In de periode van 2014-2016 was Margriet Steenbergen als franchisenemer verbonden aan De ScheidingsMakelaar. Deze franchiseorganisatie was marktleider in Nederland op het gebied van scheidingen. In een kort tijdsbestek zette Margriet Steenbergen een gezond en groeiend bedrijf neer. Een succesformule in Drenthe en omstreken.

Als franchisenemer ben je zelfstandig ondernemer in een bepaalde regio met een vastgelegd postcodegebied. Als scheidingsmakelaar was Margriet Steenbergen werkzaam in Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Zwolle. Haar werkgebied omvatte ongeveer 150.000 inwoners.

Naast franchisenemer was Margriet Steenbergen ook lid van de franchiseraad. De meeste goed georganiseerde franchiseorganisaties hebben een franchiseraad. Een franchiseraad is een overlegorgaan waarin zowel franchisegever als franchisenemers zijn vertegenwoordigd. Als lid van de franchiseraad adviseerde zij over belangrijke aangelegenheden betreffende de formule en de franchiseorganisatie.

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u ook weten waar u aan toe bent of zit u met vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!
Neem Contact Op

Direct scheidingshulp

Snelle vragen of advies? Neem vrijblijvend contact op! Contact opnemen

Waarom Deskundig Scheiden?

✓ RFEA gecertificeerd
✓ Tarief naar uw budget
✓ Binnen twee weken uitspraak
✓ Meer dan 1000 zaken behandeld
✓ Ruim 20 jaar ervaring topadvocatuur

 

Spreekuurlocaties

Deskundig Scheiden op TV

Dé beste Scheidingsdeskundige van Noord-Nederland te gast bij het programma ‘Ondernemend’ van RTV Drenthe!

E-mail of bel mij terug.

Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 12 uur contact met u op.

Scheiden en tegemoetkomingen

Hoe zit het met je recht op toeslagen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Belastingdienst en de gemeente als je bent gescheiden?

Lees verder

Goedkoop scheiden is duurkoop

Geld speelt een belangrijke rol bij online scheiden. Het is de goedkoopste manier om uit elkaar te gaan. Heel verleidelijk. Het is namelijk bijna gratis en voor niets. Een handige truc om zo klanten naar je toe te trekken. De klant kan kiezen tussen diverse pakketten tegen zéér gunstige tarieven.

Lees verder

De Ondernemende Scheidingsdeskundige

“Zie het als een springplank”, zei mijn vader. De stap van franchisenemer naar ondernemer.

Lees verder