Margriet Steenbergen Deskundig Scheiden

Wie zijn wij

Wij zijn dé beste Echtscheidingsorganisatie van Nederland die ervoor waakt dat uw scheiding niet resulteert in een vechtscheiding!

Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen was 20 jaar werkzaam binnen het notariaat en dé topadvocatuur van Nederland. Door haar ervaring weet zij als geen ander hoe ‘vechtscheidingen’ voorkomen kunnen worden. Directeur en Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen was nauw betrokken bij belangrijke, spraakmakende en complexe zaken. Grote commerciële advocatenkantoren op de Zuidas in Amsterdam als Allen & Overy, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Moszkowicz Advocaten en DLA Piper behoorden tot haar opdrachtgevers.

Door haar juridische achtergrond en haar jarenlange werkervaring binnen de topadvocatuur weet Margriet Steenbergen (samen met haar team) als geen ander hoe een vechtscheiding voorkomen kan worden en hoe de onderlinge communicatie en de verstandhouding kan en zál verbeteren. Het Fingerspitzengefühl (het zeer goed ontwikkelde gevoel, mensenkennis en vaardigheid om een (delicate) situatie juist in te schatten en erin op te treden) komt bij elke zaak om de hoek kijken! Zulks is met name belangrijk voor een correcte afwikkeling van de zaak.

Na haar rechtenstudie aan de Open Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam heeft zij in 2009 bij The Lime Tree de specialisatieopleiding tot familiemediator gevolgd en afgerond. In 2011 heeft zij zich via het bureau postacademisch onderwijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Maastricht gespecialiseerd in het Personen- en familierecht. In 2016 heeft zij de RFEA opleiding gevolgd tot Financieel Echtscheidings Adviseur ter verdieping van fiscale- en financiële kennis in (complexe) echtscheidingszaken. Samen met haar juridische team rondt zij jaarlijks circa 100 zaken met goed gevolg af.

Deskundig Scheiden is een succesformule en marktleider in Drenthe en omstreken. Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen is inmiddels bekend van radio en televisie. Ook wordt zij met regelmaat gevraagd lezingen te geven omtrent haar loopbaan in combinatie met het onderwerp ‘scheiden’. Zij staat erom bekend dat zij ‘vechtscheidingen’ tegen houdt.

Bent u van plan te gaan scheiden? Dan staat u er niet alleen voor.

Een echtscheiding is een emotionele, onzekere en ingrijpende periode, waarbij heel het leven van alle betrokkenen op zijn kop wordt gezet. Deskundig Scheiden maakt deze crisisperiode voor u en uw (ex-)partner overzichtelijk. Deskundig Scheiden zorgt ervoor dat de kinderen niet de dupe worden van de scheiding.

Deskundig Scheiden regelt samen met u alle financiële- en juridische zaken die bij een echtscheiding komen kijken op basis van een vast tarief (inclusief advocaatkosten en griffiegelden). Tijdens de echtscheidingsprocedure wordt er uitgebreid stil gestaan bij de hoogte van de kinder- en partneralimentatie, de omgangsregeling met de kinderen, de pensioenrechten, de verdeling van de woning en de verdeling van het vermogen. Uw hele scheiding wordt van a-tot-z geregeld. Ook zorgt Deskundig Scheiden dat de scheiding bij de rechtbank wordt afgewikkeld, zodat er een beschikking wordt afgegeven.

Het belang van het kind

Deskundig Scheiden stelt in alle gevallen het belang van de kinderen voorop en handelt daar ook naar. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de totstandkoming van een omgangsregeling. Door middel van intensieve begeleiding stellen de Scheidingsdeskundigen samen met de ouders een wettelijk ouderschapsplan op. Mocht de inschakeling van een expert nodig zijn, dan werkt Deskundig Scheiden nauw samen met een KIES-coach (Kinderen In Echtscheiding Situaties-coach). De kinderen krijgen dan een stem in de scheiding, kunnen hun zorgen en vragen stellen en hun wensen voor de toekomst duidelijk maken. Ouders kunnen hiermee dan meteen vanaf het begin rekening houden, zover als mogelijk, en hierover praten met hun kinderen. De KIES-omgangsbegeleider vertolkt zo de wensen en behoeftes van het kind n.a.v. de KIES omgang bijeenkomsten i.v.m. de te regelen omgang en behartigt de belangen van kinderen in het algemeen door ouders altijd te informeren over wat alle kinderen nodig hebben. Het ouderschapsplan krijgt hiermee meer kans van slagen.

Scheiden zonder rechtszaak

U wilt scheiden zonder gerechtelijke procedure? U wilt namelijk financieel niet leeglopen op hoge advocaatkosten en de kinderen mogen niet de dupe worden van de scheiding. Dan bent u bij Deskundig Scheiden aan het juiste adres. Heel verstandig ook, want een scheiding met tussenkomst van een advocaat leidt enkel tot verliezers.

Of het nu gaat om het beëindigen van een huwelijk, de beëindiging van een samenlevingsovereenkomst of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap, Deskundig Scheiden heeft uitgebreide kennis van alle gangbare relatievormen in Nederland. Deskundig Scheiden bemiddelt voor u en uw (ex)partner over de verdeling van (gezamenlijke) eigendommen en zorgt voor de volledige afhandeling van de scheiding bij de rechtbank.

Deskundig Scheiden staat beide partijen gezamenlijk bij. Voorwaarde is dat beide partijen de intentie hebben om in onderling overleg tot afspraken te komen zonder tussenkomst van gerechtelijke procedures. Wij werken niet vóór de cliënten, maar sámen met de cliënten. Het gehele scheidingstraject neemt ongeveer twee tot drie maanden in beslag.

Wilt u zo snel mogelijk scheiden? Dat kan! Bij spoedprocedures garandeert Deskundig Scheiden dat de rechtbank binnen 2 weken een echtscheidingsbeschikking geeft.

Mocht u niet de bereidheid hebben om in onderling overleg tot een gezamenlijk gedragen oplossingen te komen, dan kunt u zich beter laten bijstaan door een advocaat. De advocaat start dan een rechtszaak. Dit scheidingsproces duurt veel langer en neemt soms zelfs jaren in beslag. Ook is dit een zeer duur proces.

Deskundig Scheiden werkt op elk deelgebied van een echtscheiding eventueel nauw samen met specialisten. Deskundig Scheiden beschikt over een groot netwerk van specialisten op het gebied van vermogensverdelingen, alimentatieberekeningen, pensioenen, verzekeringen, hypotheken, en de begeleiding van kinderen.

Wij vinden het belangrijk dat geen van beiden wordt onderbedeeld en/of overbedeeld. Het spreekwoordelijke gezegde ‘iemand tot op zijn hemd uitkleden’ komt bij ons niet aan de orde!

Van ScheidingsMakelaar tot Scheidingsdeskundige

In de periode van 2014-2016 was Margriet Steenbergen als franchisenemer verbonden aan De ScheidingsMakelaar. Deze franchiseorganisatie was marktleider in Nederland op het gebied van scheidingen. In een kort tijdsbestek zette Margriet Steenbergen een gezond en groeiend bedrijf neer. Haar bedrijf Deskundig Scheiden is inmiddels een begrip. Een succesformule in Drenthe en omstreken.

Als franchisenemer ben je zelfstandig ondernemer in een bepaalde regio met een vastgelegd postcodegebied. Als scheidingsmakelaar was Margriet Steenbergen werkzaam in Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Zwolle. Haar werkgebied omvatte ongeveer 150.000 inwoners.

Naast franchisenemer was Margriet Steenbergen ook lid van de franchiseraad. De meeste goed georganiseerde franchiseorganisaties hebben een franchiseraad. Een franchiseraad is een overlegorgaan waarin zowel franchisegever als franchisenemers zijn vertegenwoordigd. Als lid van de franchiseraad adviseerde zij over belangrijke aangelegenheden betreffende de formule en de franchiseorganisatie.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.