Wat te regelen bij scheiding

Wat regelen bij scheiding?

Als jullie uit elkaar gaan komt er veel op jullie af. Er moeten afspraken gemaakt worden, spullen en vermogen moeten worden verdeeld, een nieuwe toekomst moet worden gepland. Daarbij kunnen emoties soms ook hoog oplopen. Dan kan het zijn dat je iets over het hoofd ziet.

Om dat te voorkomen ga je uit elkaar onder begeleiding van een scheidingsdeskundige van Deskundig Scheiden. Wij beantwoorden in heldere stappen de vraag: wat te regelen bij een scheiding? Samen lopen jullie door het echtscheidingstraject, zodat je er zeker van bent dat je niets vergeet.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Scheiden in zeven stappen

Uit elkaar gaan doe je bij Deskundig Scheiden in zeven eenvoudige stappen. We beginnen met een kennismaking waarin we de wensen en mogelijkheden inventariseren. We maken een overzicht van jullie financiën en kijken daarbij ook naar de voorzienbare toekomst. Dat is handig als bijvoorbeeld één van beide partners in het huis wil blijven wonen en de hypotheek op een naam gezet moet worden. Met een dergelijk overzicht wordt duidelijk of dit financieel haalbaar is.

Scheiding regelen

Echtscheidingsconvenant

Daarna stellen we een echtscheidingsconvenant op waarin we alle afspraken rond de scheiding vastleggen. Hebben jullie kinderen? Dan wordt ook een ouderschapsplan opgesteld. Vervolgens stellen wij de processtukken op, die jullie nog een keer controleren en voor akkoord tekenen. Wij dienen het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Het is in Nederland verplicht dat dit gedaan wordt door een advocaat. Als het verzoek wordt goedgekeurd zorgen wij ook voor de inschrijving bij jullie gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Wat regelen bij scheiding? Met Deskundig Scheiden vergeet je nooit iets!

Willen jullie ook uit elkaar zonder bang te hoeven zijn iets te vergeten tijdens het proces? Uit elkaar gaan via Deskundig Scheiden zorgt er voor dat je nooit iets vergeet en dat jullie samen soepel en vlot door het echtscheidingstraject lopen!

 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.