wat kost een advocaat bij scheiding

Wat kost een advocaat bij scheiding?

Wat kost een advocaat bij scheiding? Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Dan moet er veel geregeld worden en er moeten goede afspraken worden gemaakt. Er kan na de beslissing veel op jullie afkomen, en daarom ga je eens op internet op zoek naar een checklist zodat je niets vergeet of over het hoofd ziet.

Eén van de eerste dingen die je ziet is het woord ‘advocaat’. En bij ‘advocaat’ denk je aan ‘prijskaartje’. Daar schrik je even van, want je wilt het liefst zonder veel gedoe en zonder veel kosten uit elkaar.

Advocaat voor scheiding

Aan de zijlijn

Want wat kost een advocaat bij scheiding? Veel advocaten vragen tussen de 150 en 200 euro per uur. Dat is best een bedrag, zeker als je dat optelt bij de rest van de kosten van een scheiding. Gelukkig is het een misvatting dat je tijdens het hele echtscheidingsproces een advocaat bij je moet hebben. Als jullie samen goed afspraken kunnen maken is een advocaat alleen aan het einde van het traject nodig. Dit komt omdat het bij de Nederlandse wet verplicht is dat een advocaat de processtukken indient bij de rechtbank. Niemand anders mag dit doen.

Deskundig Scheiden kennismaking

Vlotte scheiding

Met Deskundig Scheiden lopen jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject. Onze advocaten hebben veel ervaring, weten hoe en wanneer een echtscheiding kan ontaarden in een vechtscheiding en proberen dat waar mogelijk te voorkomen. Daarbij staat de advocaat bijna het hele traject aan de zijlijn, en hoef je dus ook niet voor een advocaat te betalen. Alleen voor het indienen van de stukken bij de rechtbank is de advocaat nodig.

Deskundig Scheiden kennismaking

Wat kost een advocaat bij scheiding of vecht scheiding?

Komen jullie er samen niet uit en ontaard een scheiding in een vechtscheiding, en kom je er ook niet uit met een mediator? Dan heb je tijdens een goed deel van het traject vaak wel een advocaat nodig. Als je uit elkaar gaat via Deskundig Scheiden proberen jullie dat samen met onze professionals echter zo goed mogelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door het inschakelen van een mediator. Scheiden is al lastig genoeg, daar wil je het liefst zo vlot mogelijk door zodat jullie beide aan je nieuwe leven kunnen beginnen.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.