★★★★★ ★★★★★
9.1 (19 beoordelingen)

Wanneer wijzigt de alimentatie? 

De alimentatie blijft niet altijd hetzelfde. Als er iets verandert in jouw situatie of in die van je ex-partner, dan kan dat effect hebben op de draagkracht. Dat kan dan een goede reden zijn om de alimentatie te wijzigen. 

Als je bijvoorbeeld je baan kwijt raakt, er komt een nieuw kindje bij of er is sprake van een verandering in de omgangsregeling of het gaat niet goed met je bedrijf, dan kan het zijn dat het overeengekomen alimentatiebedrag niet meer redelijk is.  Het is dan mogelijk om met de hulp van één van onze mediators of advocaten om tafel te gaan om nieuwe afspraken over de alimentatie te maken. De alimentatie kan door de verandering verhoogd of verlaagd worden. Je kunt daarvoor de alimentatie opnieuw laten berekenen. 

Wanneer verandert de alimentatie? 

In de volgende situaties kan er sprake zijn van een wijziging in de alimentatie: 

  • ontslag of werkloosheid;
  • hertrouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaan;
  • pensionering; 
  • hogere reiskosten of hypotheeklasten na een noodzakelijke verhuizing;
  • een verandering in de omgangsregeling; 
  • het wisselen van baan met een ander inkomen; 
  • een kind dat bij een andere partner gaat wonen; 
  • overlijden; 
  • nieuwe wetten vanuit de overheid. 

Deze situaties gelden voor degene die alimentatie betaalt, maar ook voor degene die alimentatie ontvangt. 

De coronacrisis

Let op: verwijtbaarheid!

Je krijgt geen verlaging van de alimentatie als je zelf besluit ontslag te nemen. Ook het besluit om minder te gaan werken of een baan te accepteren met een lager inkomen om op deze manier minder alimentatie te betalen of om op deze manier onder de alimentatie uit te komen, gaat je niet zomaar lukken.  

Ben je van mening dat de alimentatie aangepast moet worden? Neem dan contact met ons op. 

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Zeer prettig, professioneel en adequaat.”

Margriet heeft ons erg goed geholpen met het maken van goede afspraken voor de toekomst. Dit doet zij op een prettige en vooral ook duidelijke manier.

1
“Betreurend”

Heel verdrietig om te ervaren als iemand, die je het volledige vertrouwen hebt gegeven, zo nalatig met de nazorg omgaat en er letterlijk haar handen van aftrekt. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Ik voel mij in de steek gelaten en niet serieus genomen. Inmiddels professionele hulp ingeschakeld die de inmiddels geleden schade zal proberen te beperken tot het minimum. Mijn advies is om u daadwerkelijk meer te interesseren en te verdiepen in de situatie van een cliënt. Mijn inziens mag je dit dan ook minimaal verwachten voor het prijskaartje wat er aan vast hangt.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.