Van vlammende vrouw tot verzuurde heks!

14 november, 2017

Onlangs was ik een weekje in het buitenland. Wat een gezellige vakantie had moeten worden, eindigde bijna in een scheiding tussen mij en mijn liefje en was deze Scheidingsdeskundige zelf plots lijdend voorwerp geweest.

Nu ik wat ouder wordt, beginnen bij mij de hormonen in ernstige mate een rol te spelen. Zo nu en dan heb ik het gevoel dat de hormonen mij ‘de baas’ worden. Zo ernstig, dat ik mezelf soms niet meer herken. Er zijn vrouwen die nauwelijks last hebben van de zogeheten ‘overgang’, maar velen hebben er in meer of mindere mate wel last van. Soms zijn de klachten zo ernstig dat een vrouw niet goed kan functioneren, zowel thuis als op haar werk. Persoonlijk is dat eerste thans bij mij ook aan de orde. Eenmaal per maand komt het ware ‘heksje’ in mij naar boven. Weliswaar voor korte duur, maar het is voor manlief uiterst frustrerend. Tijdens die periode heb ik het gevoel mijn zelfcontrole kwijt te zijn en verander ik van een dr. Jekyll in een mr. Hyde. Iemand met twee gezichten: enerzijds een vlammende stralende vrouw die vriendelijk, inlevend en opgewekt is en anderzijds een verzuurde heks die (tijdelijk) een heel duistere kant laat zien. Kortom; er is kortstondig geen land met mij te bezeilen.

Gelukkig ben ik niet de enige. De ervaring leert dat een scala van vrouwen die mijn echtscheidingspraktijk bezoeken ook te kampen hebben met dezelfde verschijnselen, te weten de ‘overgang’. Een onderwerp dat vaak niet openlijk wordt besproken, maar welke wel degelijk invloed heeft op het aantal echtscheidingen in Nederland. Ik heb er enige onderzoek naar gedaan. Wat is de overgang en wat heeft het voor invloed op de lichamelijke- en psychische gesteldheid van een vrouw en haar relatie? Ik ben me te pletter geschrokken van de legio antwoorden. Het drijft mij in ieder geval -weliswaar tijdelijk- tot wanhoop! Libidoverlies, pijn bij het vrijen, hormonale schommelingen, depressieve gevoelens, hartkloppingen, prikkelbaarheid, boosheid en (nog erger) agressie. Diverse factoren die een akelige invloed kunnen hebben op een langdurige, gezonde en stabiele relatie. Maar wat is er nu aan te doen?

Inmiddels heb ik samen met mijn partner advies gevraagd aan iemand die vrouwen helpt bij een verstoorde hormoonbalans. Tijdens het gesprek met deze dame zijn manlief en ik ons er bewust van geraakt dat we de relatie niet stantepede hoeven te beëindigen. In mijn geval is er tijdelijk een te kort aan oestrogeen. Het ligt dus niet aan mij (als persoon), maar aan het lichamelijke systeem, zo deelde zij ons mede. Gelukkig maar! Een behoorlijke eyeopener, zowel voor mezelf als voor mijn wederhelft. Als de relatie goed en stabiel is, maak het dan bespreekbaar met de ander, vraag hem/haar enkel om een beetje begrip, accepteer de situatie wederzijds, wees lief voor elkaar en (last but not least) zoek gezamenlijk naar oplossingen. Tip van de Scheidingsdeskundige; “Práát met elkaar”! Zo voorkom je ingrijpende echtscheidingsprocedures met alle gevolgen van dien!

 

Lees verder

De Ondernemende Scheidingsdeskundige

13 oktober, 2016

“Zie het als een springplank”, zei mijn vader. De stap van franchisenemer naar ondernemer.
Tegenwoordig noem ik mezelf Scheidingsdeskundige in plaats van scheidingsmakelaar.

Lees verder
Scheiden tijdens het coronavirus

Coronacrisis zorgt voor echtscheidingspiek

5 oktober, 2020

Je bent eind veertig of begin vijftig. Al jaren ben je gelukkig getrouwd, maar al enige tijd herken je jezelf of je partner niet meer. Het kan zijn dat jij of je partner zich in een midlifecrisis bevindt.

Lees verder
Scheidingsadvocaat

Initiatiefwetsvoorstel “van rechtswege ontstaan van gezamenlijk gezag door erkenning” aangenomen

22 maart, 2022

Als ouders op het moment dat een kind wordt geboren niet gehuwd of geregistreerd partner zijn, dan heeft alleen de moeder automatisch het ouderlijk gezag. De andere ouder moet, samen met de moeder, een verzoek doen voor het verkrijgen van het gezamenlijke gezag. Het aanvragen van het ouderlijk gezag door ongehuwde ouders blijkt in de […]

Lees verder

Scheiden en tegemoetkomingen

16 februari, 2017

Hoe zit het met je recht op toeslagen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Belastingdienst en de gemeente als je bent gescheiden?

Lees verder
Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.