★★★★★ ★★★★★
9.1 (19 beoordelingen)

Van vlammende vrouw tot verzuurde heks!

14 november, 2017

Onlangs was ik een weekje in het buitenland. Wat een gezellige vakantie had moeten worden, eindigde bijna in een scheiding tussen mij en mijn liefje en was deze Scheidingsdeskundige zelf plots lijdend voorwerp geweest.

Nu ik wat ouder wordt, beginnen bij mij de hormonen in ernstige mate een rol te spelen. Zo nu en dan heb ik het gevoel dat de hormonen mij ‘de baas’ worden. Zo ernstig, dat ik mezelf soms niet meer herken. Er zijn vrouwen die nauwelijks last hebben van de zogeheten ‘overgang’, maar velen hebben er in meer of mindere mate wel last van. Soms zijn de klachten zo ernstig dat een vrouw niet goed kan functioneren, zowel thuis als op haar werk. Persoonlijk is dat eerste thans bij mij ook aan de orde. Eenmaal per maand komt het ware ‘heksje’ in mij naar boven. Weliswaar voor korte duur, maar het is voor manlief uiterst frustrerend. Tijdens die periode heb ik het gevoel mijn zelfcontrole kwijt te zijn en verander ik van een dr. Jekyll in een mr. Hyde. Iemand met twee gezichten: enerzijds een vlammende stralende vrouw die vriendelijk, inlevend en opgewekt is en anderzijds een verzuurde heks die (tijdelijk) een heel duistere kant laat zien. Kortom; er is kortstondig geen land met mij te bezeilen.

Gelukkig ben ik niet de enige. De ervaring leert dat een scala van vrouwen die mijn echtscheidingspraktijk bezoeken ook te kampen hebben met dezelfde verschijnselen, te weten de ‘overgang’. Een onderwerp dat vaak niet openlijk wordt besproken, maar welke wel degelijk invloed heeft op het aantal echtscheidingen in Nederland. Ik heb er enige onderzoek naar gedaan. Wat is de overgang en wat heeft het voor invloed op de lichamelijke- en psychische gesteldheid van een vrouw en haar relatie? Ik ben me te pletter geschrokken van de legio antwoorden. Het drijft mij in ieder geval -weliswaar tijdelijk- tot wanhoop! Libidoverlies, pijn bij het vrijen, hormonale schommelingen, depressieve gevoelens, hartkloppingen, prikkelbaarheid, boosheid en (nog erger) agressie. Diverse factoren die een akelige invloed kunnen hebben op een langdurige, gezonde en stabiele relatie. Maar wat is er nu aan te doen?

Inmiddels heb ik samen met mijn partner advies gevraagd aan iemand die vrouwen helpt bij een verstoorde hormoonbalans. Tijdens het gesprek met deze dame zijn manlief en ik ons er bewust van geraakt dat we de relatie niet stantepede hoeven te beëindigen. In mijn geval is er tijdelijk een te kort aan oestrogeen. Het ligt dus niet aan mij (als persoon), maar aan het lichamelijke systeem, zo deelde zij ons mede. Gelukkig maar! Een behoorlijke eyeopener, zowel voor mezelf als voor mijn wederhelft. Als de relatie goed en stabiel is, maak het dan bespreekbaar met de ander, vraag hem/haar enkel om een beetje begrip, accepteer de situatie wederzijds, wees lief voor elkaar en (last but not least) zoek gezamenlijk naar oplossingen. Tip van de Scheidingsdeskundige; “Práát met elkaar”! Zo voorkom je ingrijpende echtscheidingsprocedures met alle gevolgen van dien!

 

Lees verder

Goaj mit noar buut’n brommers kiek’n?

9 mei, 2017

Met één hak in de glitter en glam van Amsterdam en met de andere klomp in het zand. Goaj mit naor buut’n brommers kiek’n?

Lees verder
scheidingsdeskundige dalen

Hoe kom ik van mijn narcistische partner af?

13 augustus, 2019

Wanneer je een relatie hebt waarin je op een ongezonde manier wordt behandeld, dan vraag je jezelf duizenden keren af ‘Waarom word ik zo behandeld’, ‘Waarom accepteer ik dit?’

Lees verder

Inboedelverdeling

29 september, 2016

Was u getrouwd in gemeenschap van goederen, of had u een geregistreerd partnerschap? Dan is automatisch alles gezamenlijk bezit. Gaat u scheiden, dan krijgen u en uw partner allebei de helft (50%) van de waarde van de totale inboedel.

Lees verder
toch gescheiden

Omgangsregeling en corona

1 april, 2020

Als je bent gescheiden, dan wil je het liefst zo snel mogelijk contact met je kinderen. Je wilt de omgangsregeling naleven. Jij en je ex-partner hebben de omgangsregeling laten vastleggen in een ouderschapsplan. Normaal gesproken moet dat geen problemen opleveren, maar hoe zit dat sinds de corona-uitbraak? En hoe ga je als ouders om met […]

Lees verder
Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Uitstekend”

Beste Margriet,
Ik heb de begeleiding tijdens ons scheidings-proces als zeer prettig ervaren.Mijn zaken zijn uitstekend waargenomen

9
“Duidelijk, accuraat, proffesioneel”

Margriet is een pittige dame die snel en duidelijk acteert en handelt.

Ook het All in concept, je weet van te voren wat je kunt verwachten incl. de kosten.

Duidelijkheid en accuratie..
Fijne eigenschappen in tijden van onzekerheid.

Aanrader!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.