Uit elkaar gaan met koophuis

Uit elkaar gaan met koophuis

Jullie gaan scheiden. Aan de ene kant iets om naar uit te zien. Samen leven ging immers niet meer, en nu kunnen jullie beide een nieuwe toekomst invullen. Maar aan de andere kant staan alle formulieren en afspraken die jullie samen moeten maken. Daar kan je best moedeloos van worden. En alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is hebben jullie ook nog samen een koophuis.

Want welke beslissingen nemen jullie over de koopwoning? Waar moet je allemaal aan denken?

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Uit elkaar gaan met een koophuis

Er rijzen verschillende vragen als het gaat om een koophuis. Wie gaat er in het huis wonen? Wie gaat verhuizen? Welke invloed heeft scheiden op een eventuele hypotheek? Die vragen gaan jullie samen met een echtscheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden beantwoorden.

Als alle gemeenschappelijke bezittingen worden verdeeld, geldt dat ook voor het koophuis. Hebben jullie een hypotheek? Dan wordt ook die schuld verdeeld. Wil één van jullie de woning houden? Dan moet de hypotheek overgedragen worden en moet de andere partner worden uitgekocht.

Scheiden en eigen woning

Overzicht met Deskundig Scheiden

Dat gaat niet zonder meer. Overdragen en uitkopen heeft namelijk (financiële) gevolgen. Samen met een advocaat van Deskundig Scheiden zorgen jullie voor inzicht in de situatie. Kan de partner die in het huis blijft wonen de vaste lasten bijvoorbeeld wel betalen? Kan de hypotheek worden overgesloten op één persoon? Is er voldoende vermogen om de andere partner uit te kopen?

Als blijkt dat geen van beide partners in het huis kan of wil wonen, dan moet de restschuld of overwaarde verdeeld worden. Samen met Deskundig Scheiden schetsen jullie een overzicht en komen tot de juiste antwoorden en verdeling. Zonder ingewikkelde taal en zonder veel gedoe of lastige formulieren.

Uit elkaar gaan met een koophuis? Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel en persoonlijk verder.

 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.