Scheiden met kind

Uit elkaar gaan met kinderen

Je wilt graag scheiden van je partner. Maar jullie hebben samen kinderen. Het laatste dat je wilt is dat zij de dupe worden van eventueel financieel en emotioneel gesteggel. Hoe pak je dat aan, uit elkaar gaan met kinderen?

Scheiden met kinderen betekent goede afspraken maken en zo veel mogelijk balans en stabiliteit behouden. Scheiden geeft veel emotie en commotie daar waar kinderen juist rust nodig hebben om goed op te kunnen groeien.

eerst scheiden of eerst huis verkopen

Uit elkaar gaan zonder zorgen

Met Deskundig Scheiden wordt een vechtscheiding en ander gesteggel voorkomen en behouden jullie zo veel mogelijk de rust in het proces. Stap voor stap nemen we jullie mee door het echtscheidingstraject, zorgen er voor dat er een ouderschapsplan met goede afspraken over de zorg en opvoeding van de kinderen opgesteld wordt en nemen we jullie zo veel mogelijk administratie en kopzorgen uit handen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Ouderlijk gezag

Na een scheiding houden jullie beide het ouderlijk gezag over de kinderen. Dat geldt niet alleen na het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, ook als jullie ongehuwd zijn blijven jullie beide verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. De afspraken hierover worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Dit is verplicht.

Uit elkaar gaan met kinderen ouderlijk gezag

Gezag voor één ouder

Gaan jullie uit elkaar en willen jullie geen gezamenlijk ouderlijk gezag? De rechter kan dan het gezag aan één ouder toewijzen. De rechter bepaalt welke van de twee ouders dat wordt. Gaat het om meer kinderen, dan wordt per kind apart bepaald wie het ouderlijk gezag krijgt na het uit elkaar gaan. Is een kind twaalf jaar of ouder, dan kan het zelf ook vragen of één van de ouders het gezag kan krijgen. Aan kinderen van twaalf jaar en ouder wordt ook altijd de mening over het ouderlijk gezag gevraagd.

De ouder zonder gezag is echter niet ontheven van financiële verplichtingen na de echtscheiding. Ook al heb je geen ouderlijk gezag meer, je moet voor opvoeding en onderhoud van het kind blijven betalen. Ook mag jij je kind gewoon blijven zien.

Ga je uit elkaar en heb je kinderen?

Deskundig Scheiden zorgt samen met jullie voor een vlot en soepel echtscheidingsproces. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.