Uit elkaar gaan met kind

Uit elkaar gaan met kind

Als jullie besloten hebben te scheiden komt er veel op je af. Wie gaat waar wonen, hoe verdelen jullie de bezittingen en het vermogen, wie krijgt de auto en hoe regelen jullie alles bij de belastingdienst, de verzekering, het pensioen? Met zijn tweeën moet je heel wat overleggen, en dat kan een flinke druk op jullie leggen. Als jullie samen één of meerdere kinderen hebben, worden de beslissingen vaak nog moeilijker.

Bij een scheiding kan en mag een kind niet ondergesneeuwd raken. Voor een kind is een scheiding misschien nog wel moeilijker dan voor een volwassene, omdat een kind niet de houvast heeft van het kunnen regelen van zaken en het nemen van beslissingen. Terwijl een (ouder) kind daar vaak wel behoefte aan heeft.

Scheidingsdeskundige

Goed uit elkaar gaan met een kind

Uit elkaar gaan met een kind betekent dus vooral: mét het kind. Betrek jullie kind altijd bij de scheiding en laat het geen verrassing achteraf worden. Praten helpt, net zoals uitleggen waarom jullie gaan scheiden. Maak het kind vooral ook duidelijk dat het niet aan hem of haar ligt. Schuldgevoel over een scheiding is niet ongebruikelijk bij kinderen, ook al is het niet hun schuld. En ten slotte: luister naar je kind. Vraag naar hoe hij de situatie graag ziet, bij wie wil hij wonen, wil hij verhuizen en naar een nieuwe school?

Willen jullie professionele hulp en begeleiding bij het praten met jullie kind over de scheiding? Deskundig Scheiden kan uit hun brede netwerk goede begeleiding adviseren.

Deskundig Scheiden kennismaking

Ouderschapsplan

Als jullie gaan scheiden met kinderen dat moet er een ouderschapsplan opgesteld worden. In Nederland is dit verplicht. In dit plan wordt omschreven wie welke verplichtingen heeft, nu en in de toekomst. Het gaat voornamelijk om afspraken rond de verzorging en de financiële verplichtingen aangaande het kind of de kinderen. Deskundig Scheiden helpt jullie met het opstellen van een goed ouderschapsplan waar jullie beide achter staan.

Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel en persoonlijk verder. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.