Scheiden

De coronaepidemie

De Corona-oorlog brengt niet enkel ziekte, dood en verderf. Het biedt ook kansen. Moeder aarde laat in deze periode de mensen bewust worden van het feit, dat iedereen-zonder aanziens des persoons- in hetzelfde schuitje verkeert. De angst voor besmetting en dood houdt de gemoederen flink bezig. 

Het is goed dat de mensen stil gaan staan en tot bezinning komen. Het kon niet op. Corona verandert onze kijk op de wereld en onszelf. We kunnen deze pandemie gebruiken voor een herziening van onze manier van leven. Er kan wezenlijk iets veranderd worden. Eén voor één gaan we een nieuwe werkelijkheid in. Geen scheiding van rangen en standen.

De tijd van geld uitgeven aan dure kleding, tasjes en schoenen is niet meer zo belangrijk. Grote huizen, luxe auto’s, boten en exclusieve vakanties. Die zaken zijn momenteel nicht im frage. 

Scheiden

Geen luxe meer

Het wordt tijd dat de mensheid weer één met alles wordt. Het Universum speelt daarbij een belangrijke rol. Het Universum doet ons beseffen hoe belangrijk moeder Aarde is en dat we zuinig op haar moeten zijn. Het laat ons waarderen in welke gekte wij geleefd hebben. De gekte van luxe. Er was een overvloed aan producten en goederen te verkrijgen als wc-papier en handzeep. We hadden alle vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Even een wijntje drinken en dineren bij de plaatselijke horeca of een lange wandeling in de natuur zoals het strand, het park of het bos. Wij namen dit alles voor lief. 

Het kater-gevoel na een scheiding

Terug bij af

Eindelijk gaan we inzien hoe verdwaald we waren in ‘the busy-ness’, de drukte van het bestaan. Het meer moest steeds voller en voller. Wij hadden geen tijd voor de basisdingen, die veel belangrijker zijn dan nog meer geld verdienen, nog meer luxeproducten aanschaffen, nog meer status en macht verwerven. Het vliegtransport is gestopt, er zijn nauwelijks auto’s op de wegen en de hele wereld staat economisch stil. De natuur heeft nu eindelijk de tijd om zichzelf te herstellen en te overtreffen!

Het mooie van deze Corona-oorlog is, dat er ook positieve effecten ontstaan. De Corona-oorlog maakt dat we uitgebreid stil kunnen staan bij de problemen die we hadden, waarvan wij dachten dat die belangrijk waren. De meeste mensen verblijven momenteel in quarantaine. Deze periode laat ons zien wat eigenlijk het meest belangrijke is en voert ons terug naar de basis. Onze basisbehoeften zijn eten, slapen, liefde, sparen en zo nu en dan in beweging zijn om fit te blijven en géén wc-papier. Het is een goede leer voor de toekomst. 

Als deze ellende en dreiging voorbij is, glanst er weer hoop. Voor nu zijn we allemaal terug bij af! 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.