Tafel en bed scheiding

Tafel en bed scheiding

Zijn jullie van plan uit elkaar te gaan? Er zijn verschillende manieren waarop je gescheiden kan zijn. Eén van die manieren is een van tafel en bed scheiding. Wat is dat precies en op welke manier verschilt dat met ‘gewoon’ scheiden?

Scheiden

Als je gaat scheiden ga je uit elkaar. Alle spullen en het vermogen worden verdeeld, de scheiding wordt aangevraagd bij de rechtbank en na goedkeuring van de rechtbank wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente. Daarna zijn jullie dus niet meer getrouwd.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Scheiding van tafel en bed

Een scheiding van tafel en bed gaat op dezelfde manier als ‘gewoon’ scheiden. Jullie wonen niet meer bij elkaar, alle spullen en het vermogen worden verdeeld en er moet een ouderschapsplan opgesteld en alimentatie betaald worden als jullie samen kinderen hebben. Julie scheiding wordt echter niet ingeschreven bij de gemeente. Jullie blijven dus wel officieel getrouwd. De scheiding staat wel in het huwelijksgoederenregister.

Voordelen

Er zijn verschillende redenen voor het kiezen van deze vorm van scheiden. Bij sommige geloofsovertuigingen is het niet toegestaan te scheiden. Ook kan het zijn dat beide partners financieel los van elkaar willen zijn. In laatste geval kun je ook kijken of het niet beter is huwelijkse voorwaarden op te stellen. En soms kiezen sommige mensen voor een dergelijke scheiding als ze een pauze willen nemen in de relatie.

Scheiden

Nadelen

Een procedure voor scheiden van tafel en bed gaat niet sneller dan die van een ‘gewone’ scheiding. Ook zijn aan deze scheiding dezelfde kosten verbonden. Heeft één van beide partners een nieuwe partner, dan kan binnen drie jaar na de scheiding  geen nieuw huwelijk worden afgesloten of een geregistreerd partnerschap worden aangegaan. Ook scheiden tijdens deze drie jaar is niet mogelijk.

Willen jullie een tafel en bed scheiding?

Deskundig Scheiden loodst jullie goed en vlot door het traject!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.