scheidingsdeskundige
Stap 6

Rechtbank

Gedurende deze fase van het proces vangt de rechtbankprocedure aan. Het ondertekende convenant wordt met een gezamenlijk echtscheidingsverzoekschrift door de advocaat ingediend bij de bevoegde rechtbank. Wij werken hiervoor samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Tijdens de procedure hoeft zowel u als de kinderen niet aanwezig te zijn.

Wanneer ouders gaan scheiden is het mogelijk dat zij van de rechtbank een brief ontvangen, waarin hun kind(eren) wordt opgeroepen in gesprek te gaan met de rechter. Ook het kind krijgt deze brief. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de wensen van de kinderen omtrent de scheiding en hun eigen mening hierover. Ingaan op het verzoek van een kinderverhoor is voor de kinderen niet verplicht.
Sommige kinderen hebben geen oproep tot een kinderverhoor gekregen van de rechtbank. Als het kind toch zijn mening kwijt wil aan de rechter kan hij/zij contact opnemen met de rechtbank en alsnog een kinderverhoor aanvragen of een brief schrijven.

Binnen twee tot vier weken wordt er een uitspraak gedaan door de rechtbank. Zodra de beschikking van de rechtbank is ontvangen, nodigen wij u uit om op ons kantoor in het bijzijn van een advocaat de akte van berusting te tekenen.
Een akte van berusting is een document waarin je aangeeft dat u het allebei eens met de uitspraak van de rechter en dat u niet van plan bent in hoger beroep te gaan. Zo kan de hele procedure enigszins versneld worden.

Margriet Steenbergen Deskundig Scheiden

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u meer weten over de juridische aspecten of zit u wellicht met dringende vragen?
Klik op de knop hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen!

Vrijblijvend Contact

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.