★★★★★ ★★★★★
9.1 (19 beoordelingen)
Scheiding in Meppel
Stap 5

Processtukken

In deze fase bent u akkoord gegaan met de definitieve versie van het convenant. Deze papieren liggen thans voor u ter ondertekening bij ons op het kantoor. Juridisch is de inhoud ervan in de tussentijd getoetst door een advocaat.

Naast het convenant en het ouderschapsplan zal ook het echtscheidingsverzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. Zodra alles is ingeleverd bij de rechtbank is het huwelijksvermogen officieel ontbonden. Het huwelijk an sich is pas ontbonden als de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Vanaf het moment dat alles in ingeleverd bij de rechtbank kunt u uw toeslagen aanvragen bij de verscheidene instanties. Het is van belang dat u met dergelijke zaken op tijd begint, gezien het feit dat hier veel tijd overheen kan gaan. Er breekt een drukke periode aan voor u als ouders om tal van zaken te regelen. Denk aan het wijzigen van bijvoorbeeld het testament, de tenaamstelling van de bankrekeningen en het informeren van de pensioeninstanties.

Margriet Steenbergen

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u meer weten over de processtukken of zit u wellicht met dringende vragen?
Klik op de knop hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen!

Vrijblijvend Contact

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“professioneel”

Prima geholpen door Margriet, zeer vakundig

10
“Gewoon heel goed en deskundig”

Scheiden is niet leuk ! , en ingewikkeld. En als er dan iemand is die samen met je alles bekijkt, uitlegt, op papier zet en keer op keer alles met je( of zoals hier beide) doorneemt. Dan ben je daar blij mee, het neemt een deel van de spanning weg.
Margreet was voor ons een zeer goede begeleider, ze gaf rust.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.