Stap 5

In deze fase bent u akkoord gegaan met de definitieve versie van het convenant. Deze papieren liggen thans voor u ter ondertekening bij ons op het kantoor. Juridisch is de inhoud ervan in de tussentijd getoetst door een advocaat.

Naast het convenant en het ouderschapsplan zal ook het echtscheidingsverzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. Zodra alles is ingeleverd bij de rechtbank is het huwelijksvermogen officieel ontbonden. Het huwelijk an sich is pas ontbonden als de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Vanaf het moment dat alles in ingeleverd bij de rechtbank kunt u uw toeslagen aanvragen bij de verscheidene instanties. Het is van belang dat u met dergelijke zaken op tijd begint, gezien het feit dat hier veel tijd overheen kan gaan. Er breekt een drukke periode aan voor u als ouders om tal van zaken te regelen. Denk aan het wijzigen van bijvoorbeeld het testament, de tenaamstelling van de bankrekeningen en het informeren van de pensioeninstanties.

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u meer weten over de processtukken of zit u wellicht met dringende vragen?
Klik op de knop hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen!
Vrijblijvend Contact

E-mail of bel mij terug.

Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 12 uur contact met u op.

Scheiden en tegemoetkomingen

Hoe zit het met je recht op toeslagen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Belastingdienst en de gemeente als je bent gescheiden?

Lees verder

Goedkoop scheiden is duurkoop

Geld speelt een belangrijke rol bij online scheiden. Het is de goedkoopste manier om uit elkaar te gaan. Heel verleidelijk. Het is namelijk bijna gratis en voor niets. Een handige truc om zo klanten naar je toe te trekken. De klant kan kiezen tussen diverse pakketten tegen zéér gunstige tarieven.

Lees verder

De Ondernemende Scheidingsdeskundige

“Zie het als een springplank”, zei mijn vader. De stap van franchisenemer naar ondernemer.

Lees verder