★★★★★ ★★★★★
9.1 (19 beoordelingen)
Scheiding in Meppel
Stap 5

Processtukken

In deze fase bent u akkoord gegaan met de definitieve versie van het convenant. Deze papieren liggen thans voor u ter ondertekening bij ons op het kantoor. Juridisch is de inhoud ervan in de tussentijd getoetst door een advocaat.

Naast het convenant en het ouderschapsplan zal ook het echtscheidingsverzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. Zodra alles is ingeleverd bij de rechtbank is het huwelijksvermogen officieel ontbonden. Het huwelijk an sich is pas ontbonden als de beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Vanaf het moment dat alles in ingeleverd bij de rechtbank kunt u uw toeslagen aanvragen bij de verscheidene instanties. Het is van belang dat u met dergelijke zaken op tijd begint, gezien het feit dat hier veel tijd overheen kan gaan. Er breekt een drukke periode aan voor u als ouders om tal van zaken te regelen. Denk aan het wijzigen van bijvoorbeeld het testament, de tenaamstelling van de bankrekeningen en het informeren van de pensioeninstanties.

Margriet Steenbergen

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u meer weten over de processtukken of zit u wellicht met dringende vragen?
Klik op de knop hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen!

Vrijblijvend Contact

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
“”
1
“Betreurend”

Heel verdrietig om te ervaren als iemand, die je het volledige vertrouwen hebt gegeven, zo nalatig met de nazorg omgaat en er letterlijk haar handen van aftrekt. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Ik voel mij in de steek gelaten en niet serieus genomen. Inmiddels professionele hulp ingeschakeld die de inmiddels geleden schade zal proberen te beperken tot het minimum. Mijn advies is om u daadwerkelijk meer te interesseren en te verdiepen in de situatie van een cliënt. Mijn inziens mag je dit dan ook minimaal verwachten voor het prijskaartje wat er aan vast hangt.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.