★★★★★ ★★★★★
8.8 (24 beoordelingen)
Schulden tijdens een scheiding

Schulden

Bij een scheiding moeten alle gezamenlijke spullen verdeeld worden. Zo ook de gemaakte schulden. Het is echter wel belangrijk om te kijken hoe jullie getrouwd zijn (huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen). Als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen verdeel je alles 50/50. 

Gemeenschap van goederen 

Als jullie voor 1 januari 2018 getrouwd zijn in gemeenschap van goederen, zijn jullie beiden hoofdelijk aansprakelijk voor de gemaakte schulden. Dit geldt voor alle schulden die jullie voor en tijdens het huwelijk zijn aangegaan. 

Wanneer een schuldeiser een vordering heeft kan hij deze dus verhalen op zowel jou als je gewezen partner. Het maakt hierbij niet uit wie de schuld is aangegaan, de schuldeiser kan op beide partners de vordering verhalen. 

Schulden welke één van jullie aangaat nadat jullie officieel gescheiden zijn, komen niet meer voor rekening van de ander. De schuld is op dat moment alleen voor rekening van degene die deze schuld is aangegaan. 

Huwelijkse voorwaarden

Als jullie huwelijkse voorwaarden hebben laten opstellen voorafgaand aan het huwelijk of tijdens het huwelijk ligt het aan de gemaakte afspraken wie er hoofdelijk aansprakelijk is. In de huwelijkse voorwaarden kunnen jullie afspreken wie er voor de schuld aansprakelijk is. 

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Uitstekend”

Beste Margriet,
Ik heb de begeleiding tijdens ons scheidings-proces als zeer prettig ervaren.Mijn zaken zijn uitstekend waargenomen

10
“Gewoon heel goed en deskundig”

Scheiden is niet leuk ! , en ingewikkeld. En als er dan iemand is die samen met je alles bekijkt, uitlegt, op papier zet en keer op keer alles met je( of zoals hier beide) doorneemt. Dan ben je daar blij mee, het neemt een deel van de spanning weg.
Margreet was voor ons een zeer goede begeleider, ze gaf rust.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.