Echtscheidingsmediator scheidingsmediator

Scheidingsmediator

Als jij en je partner uit elkaar willen moet je veel regelen. Hoe ga je de inboedel verdelen, wie krijgt de kinderen en welke afspraken worden er gemaakt voor een omgangsregeling, wie mag de auto houden, moet het huis worden verkocht en zo nee, wie blijft er wonen en wie zoekt een ander huis? Emoties kunnen soms de overhand krijgen, en dat maakt het moeilijk goed te communiceren en afspraken te maken. Dan is een scheidingsmediator van Deskundig Scheiden de oplossing.

Deskundig Scheiden kennismaking

Wat doet een scheidingsmediator?

Een mediator is een neutrale tussenpersoon die het gesprek tussen jou en je partner begeleidt. Een scheidingsmediator zorgt er voor dat een gesprek soepeler verloopt zonder dat de communicatie spaak loopt. En een soepel gesprek helpt weer bij het maken van onderlinge afspraken en het oplossen van eventuele problemen.

Samen met de scheidingsmediator zetten jullie afspraken op papier, bijvoorbeeld over de verdeling van het vermogen, wat er met een koopwoning gaat gebeuren en hoe jullie de zorg van eventuele kinderen regelen. De mediator kan samen met jullie de afspraken doornemen en de gevolgen van de afspraken op kortere en langere termijn uitleggen. Blijken er (financiële) obstakels, dan kan de mediator helpen een goede middenweg te vinden waar jullie samen achter staan.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Wat doet een scheidingsmediator niet?

Een scheidingsmediator is geen therapeut. Een mediator is ook niet partijdig en kiest niet voor de kant van jou of je partner. Daarnaast neemt een mediator geen beslissingen. Alle beslissingen moeten door jou en je partner worden genomen. Wel kan de mediator de consequenties van bepaalde beslissingen uitleggen en eventuele alternatieven aandragen als jullie niet in staat zijn tot een overeenkomst te komen.

Soepel, vlot en met goede afspraken uit elkaar

Bij Deskundig Scheiden worden jullie het hele scheidingsproces begeleid door een scheidingsmediator. Samen doorlopen jullie alle stappen en aan hem of haar kan je alles vragen met betrekking tot de scheiding. Op deze manier gaan jullie soepel, vlot en met goede afspraken uit elkaar. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.