Scheidingsdeskundige

Scheidingsdeskundige

Wil je graag scheiden maar zit je vol vragen, kom je er met je partner niet uit of praten jullie zelfs helemaal niet meer met elkaar? Dan is het tijd om de stap naar professionele begeleiding te nemen.

Een scheidingsdeskundige van Deskundig Scheiden neemt jullie mee door het scheidingstraject zodat het uit elkaar gaan een soepel en vlot proces wordt met afspraken waar beide partijen achter staan.

 

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Wat doet een scheidingsdeskundige?

Een scheidingsdeskundige geeft onafhankelijke hulp bij een scheiding. Dit in tegenstelling tot een advocaat, die het belang dient van één van beide partijen. Een scheidingsdeskundige is altijd neutraal en wil tot de beste oplossing voor beide partijen komen.

Het maakt niet uit of je getrouwd bent of samenwonend, een gezamenlijke woning of bedrijf hebt, kinderen of niet. Een deskundige van Deskundig Scheiden kan jullie in alle situaties helpen als jullie willen voorkomen dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt. Tijdens bemiddelingsgesprekken maken jullie samen afspraken over de scheiding en de periode daarna. Dit wordt vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Deskundig Scheiden stelt dit samen met jullie op in heldere bewoording en met eenduidige afspraken waar jullie beide achter staan.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Alle afspraken duidelijk

Een scheidingsdeskundige helpt ook met het opstellen van een financieel overzicht van de huidige situatie en geeft inzicht in de gevolgen op dit gebied voor de gemaakte afspraken. Bijvoorbeeld wanneer één van beide partners in het koophuis wil blijven wonen, de hypotheek overneemt en de andere partner moet uitkopen. Samen bekijken jullie de mogelijkheden om de juiste beslissingen te nemen.

scheidingskundige kinderen

Ouderschapsplan

Hebben jullie kinderen? Onze scheidingsdeskundige helpt jullie ook bij het opstellen van een (bij de Nederlandse wet verplicht) ouderschapsplan. Samen formuleren jullie afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen en leggen deze vast in het plan.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.