Scheidingsadvocaten

Scheidingsadvocaten

Jullie hebben besloten te scheiden. Samen starten jullie het echtscheidingstraject, maar al snel kom je tot de conclusie dat jullie niet meer samen door één deur kunnen. Ruzie, geen afspraken kunnen maken, niet meer met elkaar willen praten. Alles bij elkaar zorgt het er voor dat de echtscheiding ontaard in een vechtscheiding.

Als jullie samen niet meer in staat zijn om tot afspraken te komen of als jullie niet meer met elkaar willen praten, dan moet dit gedaan worden door scheidingsadvocaten. Beide partners nemen elk een scheidingsadvocaat in de arm zodat toch een echtscheidingsconvenant met afspraken opgesteld kan worden.

scheiding regelen

Wat doet een scheidingsadvocaat?

Een scheidingsadvocaat wordt ook wel een familierecht advocaat genoemd. De scheidingsadvocaat behartigt de belangen van één van beide partners. Beide scheidingsadvocaten gaan in overleg om te onderhandelen over afspraken en regelingen rond de scheiding. Komen jullie er met de scheidingsadvocaten nog niet uit, dan worden de punten waar jullie niet over uitkomen aan de rechter voorgelegd.

Scheidingsdeskundige

Eén scheidingsadvocaat voor beide partners

Een scheidingsadvocaat kan echter ook optreden voor beide partners als deze in goede harmonie uit elkaar gaan en goed afspraken kunnen maken. Dit heeft als voordeel dat een echtscheidingstraject veel sneller verloopt. Bovendien is het goedkoper en je gaat niet met ruzie uit elkaar, wat weer gevolgen kan hebben als afspraken in de toekomst aangepast moeten worden, bijvoorbeeld omdat kinderen ouder worden of partneralimentatie niet meer toereikend is.

Als jullie uit elkaar gaan via Deskundig Scheiden worden jullie begeleid door een scheidingsadvocaat. Onze professionals hebben veel ervaring en weten waar en wanneer een echtscheiding uitloopt op een vechtscheiding. Zij doen er dan ook alles aan om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door neutraal tussen beide partners in te staan of een mediator uit het netwerk van Deskundig Scheiden aan te raden als het maken van afspraken niet vlot verloopt en ruzie dreigt te ontstaan. Samen met onze scheidingsadvocaat lopen jullie soepel en vlot door het hele echtscheidingstraject.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.