Scheidingsadvocaat

Scheidingsadvocaat

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Je moet veel verschillende dingen regelen, formulieren invullen, je soms door onbegrijpelijk jargon worstelen, met mensen praten, onderlinge afspraken maken. Dat kan soms best een uitdaging worden, zeker als de emoties thuis hoog op kunnen lopen.

Op dat moment kan je best wat hulp gebruiken van iemand die het echtscheidingstraject door en door kent: een scheidingsadvocaat. Een advocaat van Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel, soepel en persoonlijk door het echtscheidingstraject heen, zonder moeilijke taal en zonder een hoog prijskaartje.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Wat doet een scheidingsadvocaat?

Een scheidingsadvocaat heeft een aantal taken tijdens het echtscheidingsproces. Eén daarvan is het behartigen van de belangen van beide partijen. Samen één advocaat kan prima als je goed onderlinge afspraken kan maken en samen door één deur kan. Soms echter praten beide partners niet meer met elkaar of wordt de communicatie getekend door ruzie en beschuldigingen, kortom, een vechtscheiding. Dan hebben beide partners een eigen advocaat en worden met behulp van deze scheidingsadvocaten afspraken gemaakt.

Scheiden en eigen woning

Alle afspraken goed opgetekend

Verder zorgt een scheidingsadvocaat er voor dat alle afspraken correct en met instemming van alle partijen juridisch correct in een echtscheidingsconvenant worden opgetekend. Hebben jullie samen kinderen? Dan stelt een scheidingsadvocaat samen met jullie een ouderschapsplan op met afspraken over onder meer de zorg en financiële zorg van het kind of de kinderen. Ook zorgt de advocaat er voor dat de processtukken worden ingediend bij de rechtbank. Bij de Nederlandse wet is bepaald dat alleen een advocaat dit mag doen. Ten slotte zorgt een scheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden er voor dat de door de rechtbank goedgekeurde echtscheiding wordt ingeschreven in het register van de burgerlijke stand van de betreffende gemeente.

Willen jullie ook scheiden en hebben jullie een goede scheidingsadvocaat nodig? Deskundig Scheiden helpt jullie vlot en persoonlijk door het scheidingstraject! Neem direct vrijblijvend contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.