Scheiding van tafel en bed

Scheiding van tafel en bed

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt scheiden. Bij een echtscheiding wordt het huwelijk beëindigd en worden alle juridische banden tussen jou en je partner verbroken. Je kan ook scheiden van tafel en bed. Je gaat dan uit elkaar, maar blijft volgens de wet getrouwd.

Bij een scheiding van tafel en bed moet je wel hetzelfde regelen als bij een echtscheiding. Hebben jullie minderjarige kinderen, dan moet je een ouderschapsplan opstellen bijvoorbeeld.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Waarom op deze manier scheiden?

Vroeger kozen mensen voor een scheiding van tafel en bed omdat ze niet meer samen wilden leven, maar door hun geloofsovertuiging niet mochten scheiden. Zo`n type scheiding was dan een goede oplossing. Tegenwoordig kiezen mensen ook vaak voor deze scheiding omdat de financiële toestand het niet toelaat te scheiden.

Spullen, schulden en vermogen

Zijn jullie in (beperkte) gemeenschap van goederen getrouwd, dan wordt dit bij een scheiding van tafel en bed omgezet naar huwelijkse voorwaarden. Jullie vermogen, schulden en spullen die binnen de gemeenschap vallen worden verdeeld. Vanaf dat moment hebben jullie allebei vermogen, inkomen en schulden. Deskundig Scheiden helpt jullie bij een eerlijke verdeling. Uiteraard staan we jullie ook bij in het opstellen van een ouderschapsplan als jullie samen kinderen hebben.

Scheidingsdeskundige

Ontbinding van het huwelijk

Bij ontbinding van het huwelijk na de scheiding van tafel en bed eindigt het huwelijk definitief en zijn de juridische banden tussen jou en je ex-partner verbroken. Wil alleen jij of alleen je partner het huwelijk laten ontbinden? Dan moeten jullie tenminste drie jaar gescheiden zijn tafel tafel en bed.

Wil je snel, eenvoudig en zonder veel gedoe een scheiding regelen? Deskundig Scheiden helpt jullie professioneel en persoonlijk verder. Neem direct contact op of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.