scheiding regelen waar beginnen

Scheiding regelen waar beginnen?

Er is veel dat er op je af komt als jullie besloten hebben te scheiden. Je moet onderlinge afspraken maken, formulieren invullen, spullen verdelen. Alles kan als een vloedgolf op je afkomen, en dan is de kans groot dat je iets vergeet. Slim is het dan een echtscheidingstraject in te gaan waar alles stap voor stap voor jullie uitgezet is. Dus een scheiding regelen, waar te beginnen?

De eerste stap is een goed echtscheidingstraject kiezen. Dat kun je helemaal zelf uitzoeken, maar je kan ook met een professional uit elkaar gaan. Met Deskundig Scheiden worden jullie stap voor stap door het traject geloodst zodat je zeker weet dat jullie niets vergeten.

 

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Scheiden in zeven stappen

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarna maken we een inventarisatie van jullie wensen en mogelijkheden. Daarin wordt ook een financieel overzicht gemaakt. Niet alleen voor de verdeling van het vermogen en de spullen, maar bijvoorbeeld ook om te kijken of één van beide partners in het eventuele koophuis kan blijven wonen, of voor het bepalen van alimentatie.

Scheiding regelen

Convenant

Is alles besproken en geïnventariseerd, dan is het tijd voor het maken van afspraken. Wie krijgt wat, wie blijft in het huis wonen, bij wie gaan de kinderen wonen? Al deze afspraken worden opgetekend in een convenant. Als jullie akkoord zijn met alle afspraken die hier in staan zetten jullie je handtekening er onder en ligt het vast. Wij stellen vervolgens de processtukken op en sturen het verzoek voor de scheiding op naar de rechtbank.

Als de rechtbank akkoord is met de scheiding zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Waar te beginnen bij het regelen van een scheiding?

De vraag waar te beginnen bij het regelen van een scheiding is dus helemaal niet moeilijk. Met Deskundig Scheiden gaan jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject en weet je zeker dat je tijdens de scheiding niets vergeet.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.