Scheiden met kind en koophuis

Scheiding met kind en koophuis

Als je hebt besloten uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Je moet veel regelen, afspraken maken, formulieren invullen. Dat is allemaal al ingewikkeld genoeg. Het wordt nog complexer als jullie samen een koophuis en een kind hebben.

Je vraagt je dan al snel af: ‘Hoe leiden we dat allemaal in goede banen?’ Komt het allemaal wel goed, vergeten we niet iets?’ Op dat moment schakel je de hulp in van een echtscheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden. Samen gaan jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject heen en weet je zeker dat je niets vergeet bij een scheiding met kind en koophuis.

Scheiden met kind

Scheiding met een kind

Als jullie samen één of meerdere kinderen hebben is het belangrijk dat jullie de kinderen bij de scheiding en relevante afspraken betrekt. Hoe jong een kind ook is, het wil graag gehoord worden. Vraag dus altijd naar zijn mening als het afspraken over hem betreft en luister goed. Laat een kind nooit op het laatste moment weten dat jullie gaan scheiden! Kinderen hebben een stabiele basis nodig om goed op te kunnen groeien, en een plotselinge confrontatie met een scheiding en een nieuwe woon- en leefsituatie kan een kind volledig uit balans slaan.

Alle afspraken rond de verzorging en opvoeding van een kind worden opgetekend in een ouderschapsplan. Dit is bij de Nederlandse wet verplicht. Samen met Deskundig Scheiden stellen jullie een plan op met afspraken voor alle partijen achter staan.

Scheiden en hypotheek

Scheiding met een koophuis

Hebben jullie samen een koophuis? Dan moet er beslist worden wat jullie daar mee gaan doen. Blijft één van beide partners in het huis wonen en wordt de andere partner uitgekocht? Zetten jullie het huis te koop en gaan jullie beide ergens anders wonen? Of gaan jullie beide ergens anders wonen en houden jullie samen het huis aan, bijvoorbeeld voor verhuur? Voor alle situaties moet voldoende financieel draagvlak zijn. Met een echtscheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden bekijken jullie de (financiële) mogelijkheid op korte en voorzienbare lange termijn om tot een goede beslissing te komen.

Met Deskundig Scheiden zijn jullie verzekerd van een professionele en persoonlijke begeleiding zodat jullie de juiste beslissingen kunnen nemen bij de scheiding met kind en koophuis en om soepel door het echtscheidingstraject kunnen lopen.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.