Scheiding mediator

Scheiding mediator

Als het niet meer goed vlot tussen je partner en jou en de relatie is echt voorbij kiezen jullie er voor om uit elkaar te gaan. Kunnen jullie in goede harmonie afspraken maken, dan loop je soepel door een echtscheidingstraject. Maar het kan ook gebeuren dat jullie samen niet meer door één deur kunnen.

Bijvoorbeeld omdat de emoties hoog oplopen, omdat de communicatie helemaal spaak loopt of omdat jullie niet meer tot elkaar kunnen en willen komen. Voor een goede afronding van een echtscheiding moeten afspraken gemaakt worden, zeker als jullie bijvoorbeeld samen kinderen of een koophuis hebben. Een scheiding mediator is dan de oplossing.

Mediation bij echtscheiding

Wat doet een scheiding mediator?

Een scheiding mediator lost conflicten tussen je partner en jou op met behulp van bemiddeling. Een mediator is onafhankelijk en trekt geen partij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een advocaat die de belangen van één van beide partijen behartigt. Een mediator helpt bij het bespreken van problemen en het oplossen van meningsverschillen zodat jullie samen afspraken kunnen maken over bijvoorbeeld de verdeling van de spullen en de verzorging van de kinderen.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Wat zijn de voordelen van een scheiding mediator?

Met een scheiding mediator gaan jullie vlotter door het echtscheidingsproces. Daarnaast voorkom je met mediation dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt en blijf je niet hangen in een slepend en daardoor vaak prijzig traject dat zelfs voor de rechter kan komen. Op dat moment worden afspraken afgedwongen, en dat komt de onderlinge relatie niet ten goede. Ook al gaan jullie uit elkaar, het is fijner als jullie na de scheiding nog goed met elkaar overweg kunnen, zeker als jullie samen kinderen hebben.

Soepel door het echtscheidingstraject

Bij Deskundig Scheiden bieden wij goede mediation. Onze medewerkers zijn ervaren op het gebied van het notariaat en de topadvocatuur en weten waar de valkuilen liggen die tot een slepende vechtscheiding kunnen leiden. Samen met een mediator van Deskundig Scheiden komen jullie er onderling goed uit en lopen jullie soepel door het echtscheidingstraject. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.