Scheiding Emmen

Scheiding Emmen

Gaan jullie scheiden? Dat kan een chaotische tijd zijn. Je moet veel regelen, er moeten afspraken gemaakt worden en spullen en vermogen moeten worden verdeeld. Je zit dan niet te wachten op een ingewikkeld scheidingstraject waarbij je zelf aan alles moet denken. Wonen jullie in Emmen en willen jullie een scheiding aanvragen? Dan ga je naar Deskundig Scheiden!

Met Deskundig Scheiden gaan jullie uit elkaar onder begeleiding van een professional. Dit betekent dat je zelf niet alles uit hoeft te zoeken en dus ook niets kunt vergeten.

Scheiden Emmen

Scheiden in zeven eenvoudige stappen

Bij Deskundig scheiding ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we kijken naar jullie wensen en mogelijkheden rond de scheiding in Emmen. Daarna maken we een inventarisatie van jullie bezittingen. Daar hoort bijvoorbeeld ook een koophuis en een auto bij.

Financieel overzicht bij scheiding Emmen

Vervolgens maken we een overzicht van de financiën. Welke afspraken zijn er gemaakt over de verdeling? Hebben jullie samen een koophuis en wil één van beide partners daarin blijven wonen? Dan kijken we samen of dit financieel haalbaar is. De hypotheek en de vaste lasten moeten nu immers van één inkomen betaald worden Bovendien moet de blijvende partner de vertrekkende partner uitkopen als de woning van jullie samen is. Ook kijken we naar eventuele partneralimentatie. Hebben jullie samen kinderen? Dan berekenen we ook de kinderalimentatie.

Scheiden met advocaat

Rechtbank

Als alles duidelijk is en de afspraken zijn gemaakt, dan worden alle afspraken vastgelegd in een convenant. Aan de hand daarvan stellen wij de processtukken op. Die ondertekenen jullie, waarna wij alles naar de rechtbank sturen. Is de rechtbank akkoord dan schrijven wij de scheiding in bij de gemeente.

Willen jullie een scheiding in Emmen? Ga dan naar Deskundig Scheiden en ga snel en soepel uit elkaar.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.