Scheiding advocaat

Scheiding advocaat

Hebben jullie besloten dat je wilt gaan scheiden omdat jullie relatie is stukgelopen? Dan moeten jullie een aantal dingen regelen. Eén daarvan is het starten van het scheidingstraject. Dan gaat er ergens een belletje rinkelen. Komt daar geen scheiding advocaat bij om de hoek kijken? En is dat niet behoorlijk aan de prijs?

Ja, bij een scheiding heb je een advocaat nodig. Maar die kan je zo lang als je wilt in het scheidingstraject bij je houden. En als jullie samen goed door één deur kunnen hoeft dat helemaal niet lang te zijn.

scheiding regelen

Wanneer is een advocaat verplicht?

Bij de Nederlandse wet is het verplicht dat een advocaat het verzoek tot echtscheiding indient bij de rechtbank. Niemand anders mag dat doen. Verder is een advocaat tijdens de scheiding niet verplicht. Als jullie er samen goed uitkomen en alle afspraken kunnen maken scheelt dat dus niet alleen een hoop gedoe, maar ook geld.

Scheidingsdeskundige

Wanneer heb je een scheiding advocaat nodig?

Je hebt een advocaat nodig als jullie er samen absoluut niet uit komen bij het maken van afspraken, bijvoorbeeld omdat jullie allebei de kinderen bij je wilt houden of omdat de één het huis wel wil verkopen en de ander niet. Op dat moment kan een echtscheiding overgaan in een vechtscheiding en moeten via de rechtbank afspraken gemaakt worden. Een advocaat behartigt dan jouw belangen. Meestal komt het echter niet zo ver en komen jullie er samen met een mediator uit als het maken van afspraken moeizaam verloopt. Een mediator praat met jullie en zorgt er met behulp van bemiddeling voor dat jullie meningsverschillen bijleggen en problemen oplossen.

Uit elkaar en een soepel scheidingstraject ingaan? Met de scheidingsdeskundigen en scheiding advocaten van Deskundig Scheiden komen jullie er altijd uit, vlot en voordelig!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.