Scheiding aanvragen

Scheiding aanvragen

Uit elkaar gaan: hoe kan je het beste een scheiding aanvragen? Het vlot niet meer tussen je partner en jou, er is miscommunicatie en jullie kunnen in veel opzichten niet meer goed tot elkaar komen. Je besluit dat het beter is om uit elkaar te gaan. Maar hoe doe je dat?

Als je een echtscheiding wilt aanvragen doe je dat het liefst op een snelle, soepele manier tegen een gunstig tarief. De situatie is al lastig genoeg. Daar kan je geen dure advocaat of zelfs complexe rechtszaak bij gebruiken.

Soepel uit elkaar met Deskundig Scheiden

Als je een vlotte scheiding wilt hebben waar je professionele en persoonlijke begeleiding bij krijgt kies je voor Deskundig Scheiden. Met begeleiding van Deskundig Scheiden heb je geen dure advocaat nodig en voorkom je ingewikkelde gerechtelijke procedures die vaak alleen maar leiden tot onenigheid, complexe beslissingen en zelfs vechtscheidingen. Wij verzorgen alles voor jullie, van het aanvragen van de scheiding tot de complete afhandeling bij de rechtbank.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Alleen of samen een scheiding aanvragen

Jullie kunnen samen een scheiding aanvragen, maar dat kan ook eenzijdig. Je vraagt eenzijdig een scheiding aan als jij en je partner er niet uit komen met de afspraken of zelfs niet meer met elkaar praten. Hebben jullie samen kinderen? Dan is het van belang dat jullie samen met Deskundig Scheiden goede afspraken maken over de zorg, opvoeding en het vermogen van het kind of de kinderen. Het is ook verplicht een ouderschapsplan op te stellen.

Scheiden

Zeven stappen om te scheiden

Afhankelijk van de afwikkeling van de scheiding duurt het vanaf het aanvragen tot de punt achter de afhandeling en inschrijving bij de gemeente twee tot drie maanden voordat jullie officieel uit elkaar zijn.

Bij Deskundig Scheiden hanteren we een zeven-stappen-plan. We beginnen met een kennismaking en een inventarisatie, waarna we het gaan hebben over de financiën. Daarna stellen we samen een convenant en de processtukken op. Ten slotte leggen we alles voor aan de rechtbank die de aanvraag voor de scheiding in behandeling neemt, waarna de scheiding wordt afgerond met een inschrijving bij de gemeente.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.