Scheiden zonder mediator

Scheiden zonder mediator

Zijn jullie van plan uit elkaar te gaan? Scheiden kun je op verschillende manieren doen. Online bijvoorbeeld, waarbij je bijna alles van achter de computer regelt. Beland je in een vechtscheiding, dan nemen jullie beide aan advocaat in de arm en ga je via de rechtbank uit elkaar. Maar kunnen jullie samen goed door één deur, dan kun je ook scheiden zonder mediator en uit elkaar gaan onder begeleiding van een professional.

Daarbij heb je lang niet altijd een mediator nodig. Deze schakel je alleen in als het maken van afspraken vastloopt. Als je onder begeleiding van een professional van Deskundig Scheiden uit elkaar gaat, leidt deze het echtscheidingstraject in goede banen zodat een mediator niet nodig is.

Hypotheek na scheiding op 1 naam

Scheiden zonder mediator

Scheiden zonder mediator kan namelijk heel goed als jullie samen willen praten en afspraken maken goed verloopt. Een mediator heb je nodig wanneer het maken van afspraken niet soepel loopt omdat de communicatie vastloopt of ieder gesprek uitmond in ruzie.

Wat doet een mediator

Samen met een mediator gaan jullie om de tafel en gaan in gesprek over de punten waarover jullie het niet eens zijn. Door middel van vragen dringt de mediator door tot de kern van het probleem, waarna jullie dit samen oplossen of in ieder geval tot een overeenstemming komen. Een mediator is een neutrale partij en draagt zelf geen oplossingen aan. Deze komen vanuit jullie zelf.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Vrijwillige samenwerking

Samenwerken met een mediator is vrijwillig. Dit in tegenstelling tot samenwerken met een advocaat bij bijvoorbeeld een vechtscheiding. Hierbij worden afspraken afgedwongen, terwijl deze met een mediator in goede overeenstemming worden gemaakt. Laatste heeft als voordeel dat jullie na de scheiding vaak ook nog door één deur kunnen, wat prettig is als jullie bijvoorbeeld samen kinderen hebben.

Willen jullie ook scheiden zonder mediator? Ga dan uit elkaar met Deskundig Scheiden. Een professional loodst jullie door het echtscheidingsproces zonder dat jullie om de tafel hoeven met een mediator.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.