Kosten rondom een scheiding kunnen flink in de papieren lopen! Financieel rondkomen na een scheiding kan de nodige stress opleveren. Kosten voor een advocaat of mediator zijn er soms ook niet. De grote hamvraag: Is scheiden zonder geld mogelijk?
Je wilt scheiden, maar je hebt geen geld of inkomen. Kun je nu scheiden? Moet je nu weer gaan werken? Of heb je als huismoeder of huisvader recht op een uitkering? In sommige situaties is er hulp bij een echtscheiding! Scheiden zonder geld is mogelijk.
Nederland biedt een voorziening voor mensen zoals jij die een laag of geen inkomen hebben. Deze voorzien heet ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. Deze voorziening wordt ook wel een toevoeging genoemd. Je krijgt dan hulp van de Nederlandse overheid. Het Rijk helpt je hoe je kunt scheiden zonder inkomen. Dit hoef je niet zelf aan te vragen.
Als je gebruikt wilt maken van deze voorziening, dan hoef je een deel van de kosten niet zelf te betalen. Let op: een deel van de kosten! Je moet altijd een gedeelte van de griffierechten betalen. Dit zijn kosten die de rechtbank in rekening brengt. De kosten voor een advocaat of mediator moet je ook zelf betalen. Gratis scheiden bestaat niet in Nederland.
Hoeveel je moet betalen hangt sterk af van je inkomen. Kortom; het is mogelijk als je geen inkomsten hebt om toch te scheiden. Het is niet mogelijk om te scheiden als je helemaal geen geld hebt. Echter biedt de overheid hulp bij een scheiding. Als een mediator geen werkzaamheden verricht op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen ze een voorstel maken, zodat je met geen inkomsten toch kunt scheiden.
Als je geen geld hebt, maar wel vermogen (je hebt bijvoorbeeld samen met je partner een eigen koopwoning) dan kun je in eerste instantie in aanmerking komen voor ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. Blijkt achteraf dat je teveel eigen vermogen hebt, dan wordt deze voorziening ingetrokken en dien je alsnog alle advocaat of mediatorkosten volledig te betalen.
Een echte scheidingsmakelaar levert je geld op, neem vrijblijvend contact met ons op.
Het komt maar al te vaak voor dat één van de ouders ‘verstoten’ wordt. Ouderverstoting wordt het ook wel genoemd. Dat je als ouder je kind niet of nauwelijks ziet.
Lees verderIedereen is wel eens druk, angstig of somber. Dat is op zich niet vreemd. Pas als een dergelijke klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een psychische stoornis.
Lees verderJe bent eind veertig of begin vijftig. Al jaren ben je gelukkig getrouwd, maar al enige tijd herken je jezelf of je partner niet meer. Het kan zijn dat jij of je partner zich in een midlifecrisis bevindt.
Lees verderZe had hem ontmoet op een datingsite en via de chat lukte het een innige romance op te bouwen. Het klikte meteen! Maar dan…. datingfraude….
Lees verderAltijd op de hoogte ze heeft ons gehouden
Mijn ervaring bij deskundig scheiden heb ik als positief ervaren.
Duidelijke communicatie, goed bereikbaar en deskundig.
De scheiding hebben we voor beide partijen naar tevredenheid af kunnen handelen waarin het belang van de kinderen voorop staat.