niet gescheiden

Scheiden zonder advocaat

Een echtscheiding aanvragen zonder advocaat is helaas op dit moment nog niet mogelijk. Je hebt namelijk een advocaat nodig om de processtukken in te dienen bij de rechtbank en om de echtscheiding in te schrijven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente. 

Maar uw scheiding laten regelen zonder advocaat kan zeker wel. Je hoeft namelijk bij een scheiding met een mediator niet voor de rechter te verschijnen. Als je een advocaat in de arm neemt, dan moet je wel naar de rechtbank. Advocaten zijn opgeleid om te procederen. Is er geen conflict, dan creëren zij er wel een om zo een procedure te kunnen starten bij de rechtbank. Hoe meer uren de advocaten aan een zaak kunnen besteden, hoe meer uren zij in rekening brengen.

Bij Deskundig Scheiden werken wij op een andere manier. Als u gaat scheiden moeten er veel zaken geregeld worden. U en uw ex-partner gaan uit elkaar, maar er moeten wel duidelijke afspraken gemaakt worden. Denk hierbij aan de omgang met de kinderen als u die heeft, maar ook aan de verdeling van de inboedel, het huis en de financiën.

goedkoop scheiden

Voordelen van een mediator bij Deskundig Scheiden 

Een mediator van Deskundig Scheiden begeleidt de gesprekken en zorgt ervoor dat u in onderling overleg er samen uit komt. Het is de kunst om emoties en zaken gescheiden te houden. De mediator helpt u daarbij. Een traject met een mediator is goedkoper dan een traject met twee advocaten. Uit onderzoek is gebleken dat afspraken die samen gemaakt worden langer houdbaar en duurzamer zijn dan afspraken die door de rechtbank opgelegd worden. 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.