Na een lange periode van wikken en wegen weet je het zeker: je wilt scheiden. Maar hoe krijg je woonruimte?
Als jij de zorg hebt voor de kinderen gedurende het scheidingsproces, dan lijkt het logisch dat jij in eerste instantie (tijdelijk) in de echtelijke woning verblijft. Dit is namelijk het minst belastend voor de kinderen. Je partner zal dan op zoek moeten gaan naar een andere woning, tenzij jij besluit de woning zelf te verlaten.
Als de keuze eenmaal is gemaakt om te gaan scheiden, neemt de wederzijdse tolerantie af. Dat wil zeggen; je kunt niet zoveel van de ander verdragen. Irritaties en ergernissen nemen toe en je wilt het liefst dat je zo snel mogelijk apart gaat leven. Maar hoe kom je op korte termijn aan onderdak?
De woningmarkt is op dit moment overspannen. Het is niet gemakkelijk om snel een betaalbare woning te krijgen. Het is belangrijk dat je weet of je in jouw situatie een sociale of vrije sector huurwoning kunt huren, maar misschien kun je ook wel een woning kopen. Dat hangt van je inkomen, maar ook van je vermogen af.
Met hulp van Deskundig Scheiden kan de financiële verdeling snel in kaart worden gebracht zodat je weet of je een woning kunt huren of kopen.
Tegenwoordig is er sprake van een lastige ‘markt’. Als woningzoekende wil je tegenwoordig snel beslissen om een woning wel of niet te huren of te kopen. In de huidige tijd kun je niet te veeleisend zijn. Ongeduldige huizenjagers moeten enig geduld proberen uit te oefenen. Binnen afzienbare tijd verandert de markt weer. Na een overspannen markt volgt er altijd weer een onderkoelde markt.
Waar en hoe kom je als vertrekkende partij aan een woning?
Direct beschikbare mogelijkheid:
Langdurig verblijf:
TIP: je kunt ook een post op Facebook plaatsen met de vraag of iemand op korte termijn woonruimte beschikbaar heeft.
Je woont met je partner onder één dak en jullie hebben samen kinderen en je wilt ‘scheiden’ van je partner. Wat nu?
Lees verderEr zijn twee mensen die het moeilijk hebben en die deskundige hulp benodigen in een echtscheidingsprocedure waarbij veelal (vaak jonge) kinderen betrokken zijn.
Lees verderMagriet spreekt over co-ouderschap op de Podcast van NU.nl. Beluister deze hier.
Lees verderIedereen is wel eens druk, angstig of somber. Dat is op zich niet vreemd. Pas als een dergelijke klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een psychische stoornis.
Lees verder