Scheiden wat nu

Scheiden wat nu?

Scheiden, wat nu? Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan zoeken jullie een manier om vlot en soepel door het echtscheidingstraject te lopen. Uit elkaar gaan is al moeilijk genoeg en het kost veel tijd en energie. Het laatste waar jullie dan op zitten te wachten is een slepend echtscheidingstraject.

Dus gaan jullie uit elkaar via Deskundig Scheiden. Onder begeleiding van één van onze scheidingsdeskundigen doorlopen jullie het traject zodat je niet bang hoeft te zijn dat je iets vergeet.

hulp bij de scheiding van Deskundig Scheiden

Zeven stappen

Bij Deskundig Scheiden ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. Dat begint met een kennismakingsgesprek. Daarna maken we een inventarisatie van de wensen en bezittingen. Vervolgens stellen we een financieel overzicht op. Hoeveel geld, maar ook hoe veel bezit is er, en hoe moet dit verdeeld worden? Al deze afspraken worden opgetekend in een convenant. Hebben jullie kinderen? Dan wordt er in het convenant ook een ouderschapsplan opgenomen, waarin alle afspraken staan rond jullie kind of kinderen. Daarna stellen wij de processtukken voor jullie op. Zijn deze allemaal akkoord dan dienen wij de stukken in bij de rechtbank. Is de rechtbank akkoord dan zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente, waarna jullie officieel gescheiden zijn.

Scheiden met mediator

Hulp van mediator

Blijkt dat jullie moeilijk afspraken kunnen maken, bijvoorbeeld omdat er veel miscommunicatie ontstaat? Dan kunnen we een mediator uit ons netwerk aanraden. Een mediator helpt door middel van praten tot de kern van het probleem door te dringen. Om die manier kunnen jullie problemen oplossen zodat je goede afspraken kunt maken. Mediation is op vrijwillige basis.

Scheiden, wat nu?

Uit elkaar gaan hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met Deskundig Scheiden gaan jullie vlot en soepel uit elkaar zodat jullie beide je nieuwe toekomst kunnen plannen.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.