Scheiden, wat moet ik regelen?

Scheiden, wat moet ik regelen?

Een echtscheidingstraject kan ingewikkeld zijn. Er moet veel geregeld worden, je moet afspraken maken en als de emoties hoog oplopen en je niet goed met je partner door één deur kan bestaat de kans dat je tijdens de scheiding iets vergeet. Het is dus belangrijk dat jij jezelf de vraag stelt: scheiden, wat moet ik regelen?

Belangrijk is dat jij je goed bewust bent van alle stappen in het echtscheidingstraject. Daar kan je de hulp van een professional van Deskundig Scheiden voor vragen, zodat je zeker weet dat je niets vergeet of over het hoofd ziet als jullie uit elkaar gaan. Bovendien kan een professional van Deskundig Scheiden jullie adviseren over de gevolgen van bepaalde keuzes en een duidelijk (financieel) overzicht maken voor nu en de voorzienbare toekomst.

scheiden zonder dure advocaat

De eerste stap in een echtscheiding

De eerste stap in een echtscheiding is het besluit voor de manier waarop jullie uit elkaar gaan. Dat kan bijvoorbeeld online, als jullie samen goed en vlot afspraken kunnen maken. Loopt de communicatie wat minder soepel en lukt het niet om alle afspraken samen goed te maken, dan is scheiden met professional verstandiger.

Met een professional van Deskundig Scheiden hebben jullie iemand die precies weet wat je moet regelen tijdens een scheiding, die jullie daar stap voor stap doorheen loodst en die als onafhankelijke tussenpersoon kan helpen met het oplossen van conflicten zodat jullie goede afspraken kunnen maken. Die afspraken worden opgetekend in het echtscheidingsconvenant. Hebben jullie kinderen? Dan stellen jullie in goed overleg een ouderschapsplan op.

Deskundig Scheiden kennismaking

De afronding

Als alle processtukken zijn opgesteld en ondertekend zorgen wij er voor dat deze ingediend worden bij de rechtbank. Als de stukken zijn goedgekeurd zorgen wij ook voor de inschrijving bij de gemeente.

Met een professional van Deskundig Scheiden weet je zeker dat je geen detail mist in het echtscheidingstraject zodat jullie soepel en vlot uit elkaar gaan! Neem direct contact op voor een gratis adviesgesprek.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.