Scheiden van narcist

Scheiden van narcist

Scheiden is niet altijd eenvoudig. Het vraagt emotioneel veel van je, er moeten afspraken gemaakt worden en dingen worden geregeld. Wil je scheiden van narcist? Dan is vaak een iets andere aanpak nodig dan gebruikelijk. Deskundig Scheiden loodst je door het scheidingstraject heen, ook als het gaat om scheiden van een narcist.

Wat is een narcist?

Bijna iedereen heeft wel een paar narcistisch kenmerken. Dat is normaal en maakt hem of haar niet tot een narcist. Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis vertoont egoïstisch gedrag, is dominant en kan zich vaak moeilijk inleven in anderen. Ook wil hij graag bewonderd worden en vindt zich beter en belangrijker dan anderen. Iedere vorm van kritiek of afwijzing kan rekenen op een woede, onbegrip of zelfs bedreiging.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Scheiden van een narcist

Deze kenmerken maken het moeilijk om iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis te verlaten. Hij zal zeggen dat het niet aan hem ligt maar aan jou, kan reageren met woede en verwijten en kan zelfs manipulatie, chantage of bedreiging gebruiken om het uit elkaar gaan te voorkomen. Scheiden betekent voor een narcist namelijk gezichtsverlies.

Geef een duidelijke scheidingsmelding

Aan een narcist vertellen dat je wilt scheiden is niet eenvoudig. Wees daarom helder en geef de reden voor het uit elkaar gaan. En geef vooral duidelijk aan dat het definitief is. Misschien moet je dat wel tien keer herhalen; een narcist heeft dit soms nodig. En wees verdacht op manipulatie en wellicht zelfs bedreiging. Laat je daardoor niet van je beslissing afbrengen. Jouw besluit staat vast en je hebt goede argumenten.

Scheiden

Scheiden van narcist is net zo moeilijk

Of het nu gaat om scheiden van een narcist of van een partner zonder persoonlijkheidsstoornis, uit elkaar gaan doet pijn. Zeker als een relatie langer heeft geduurd en er veel tijd en aandacht in een relatie zit is het moeilijk uit elkaar te gaan. Scheiden van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kan zelfs nog moeilijker zijn; door het jarenlange dominante gedrag van de ander weet je soms zelf niet meer echt wie je bent of wat je kan. Deskundig Scheiden helpt je door dit proces, probeert zo veel mogelijk conflicten te voorkomen in het scheidingstraject en helpt je persoonlijk en professioneel op het pad terug naar zelfstandigheid, eigenwaarde en zelfrespect.

Nieuwe start

Uit elkaar gaan betekent het einde van een hoofdstuk, maar ook een nieuw begin. Een echtscheidingsadvocaat van Deskundig Scheiden neemt je aan de hand om de best mogelijke start te maken op die nieuwe weg. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.