★★★★★ ★★★★★
9.2 (23 beoordelingen)
Narcisme

Scheiden van een narcist

In het begin van je relatie had je geen idee dat je partner een narcist was. Een narcist kan in het begin van de relatie namelijk onweerstaanbaar charmant zijn. Je wordt overladen met complimenten, cadeautjes, affectie en aandacht. Maar zodra je denkt dat dit alles niet waar kan zijn, is dat ook zo. De relatie zal snel bergafwaarts gaan.

Leven met een narcist is een nachtmerrie. Constant word je heen en weer geslingerd met je gevoelens. Je wordt mentaal en emotioneel stukje bij beetje kapot gemaakt. Een narcist weet het vaak weer net zo te brengen, dat jij degene bent die altijd moeilijk doet, die jaloers is en die loopt te klagen en te zeuren. Het ligt namelijk nooit aan de narcist.

Scheiden van narcist

Maar hoe kom je van een narcist af?

Wees er goed op voorbereid dat het moeilijk is om van een narcist af te komen. Je moet sterk in je schoenen staan om je tegen de grillen van een narcist te kunnen verzetten. Scheiden van een narcist zal niet rustig lopen. Sterker nog; een narcist zal er nog een schepje boven op doen tijdens de scheiding. Een narcist zal je gedurende deze periode nog meer gaan manipuleren en angst aanjagen.

Blijf rustig en voorzichtig en speel het spel strategisch. Probeer je emoties de baas te blijven. De hulp van een ervaren Scheidingsdeskundige op het gebied van narcisme is aan te raden. Niet iedereen kan en weet hoe je een narcist moet benaderen. Narcisten weten heel goed hoe ze mensen om de tuin moeten leiden.

Scheiden

Een narcist wil winnen

Bij een scheiding zijn er geen winnaars, tenzij je samen probeert tot een oplossing te komen. Dat wordt al moeilijk met een narcist, want een narcist zal er alles aan doen om te winnen. Onderhandelen en tot een compromis komen, is moeilijk voor een narcist. Een narcist zal dingen verzinnen om zijn gelijk te krijgen. Een narcist zal dingen verdraaien en liegen. Als Scheidingsdeskundige is het de kunst om hierdoor heen te prikken en alert te zijn.

Een narcist kent geen empathie. Een narcist kan zich niet inleven in de ander en overziet de consequenties van diens gedragingen niet. Een narcist zal jou als slechterik bestempelen. Naar de buitenwereld toe zal hij of zij jouw familie, je vrienden en zelfs een rechter ervan overtuigen dat jij degene bent die slecht is. Maar let op; jij bent niet degene die slecht of waardeloos is!

scheidingsdeskundige

Jij bent het slachtoffer, niet de narcist

Een narcist zal het zo verdraaien dat niet jij het slachtoffer bent, maar de narcist zelf. De narcist zal jou van alles de schuld geven. Hij of zij wil weten waarom je hem of haar dit allemaal aan doet. Trap hier niet in. Blijf dicht bij jezelf. De narcist is namelijk degene die jou kapot heeft gemaakt. Door de gedragingen van de narcist ben jij je eigenwaarde en je zelfvertrouwen verloren.

Narcisten zullen het scheidingsproces zo lang mogelijk proberen te traineren. Of het nu gaat om de verdeling van de woning, de inboedel of de zorgregeling voor de kinderen. Een narcist zal de scheiding zo lang mogelijk trachten te rekken. Zelfs tijdens de scheiding probeert een narcist een spelletje met je te spelen. Een narcist kan bijvoorbeeld belangrijke financiële gegevens achterhouden.

Een narcist zal het je moeilijk maken en de scheiding zal complex zijn. Maar wees erop bedacht. Als je eenmaal van een narcist bent bevrijd, dan ga je weer leven en goed voor jezelf zorgen!

Artikelen

Meet Marco Versteijne

25 juni, 2021

Meet Marco Versteijne (veelzijdig juridisch-econoom van Dutch Diligence)! Nadat Marco jaren in ‘t Gooi heeft vertoefd, woont en werkt hij nu al geruime tijd in De Wolden. Zijn bedrijf Dutch Diligence is één van de gevestigde partijen in Juridisch-Financieel Centrum ‘Het Nieuwe Raedthuys’ in Ruinen. Dutch Diligence doet bedrijfsjuridische dienstverlening zoals o.a. de waardering van […]

Lees verder

EVEN VOORSTELLEN:

4 juni, 2021

Dit zijn mijn huisadvocaat de heer mr. Marc van Geel en ik. Al jaren is hij partner van Mulder Van Geel Advocaten en werken wij intensief samen. Verheugd ben ik om aan te kondigen dat Mulder Van Geel Advocaten ook gevestigd is in Het Nieuwe Raedthuys in Ruinen. Heb je vragen over huurrecht, arbeidsrecht, letselschaderecht, […]

Lees verder
Margriet Steenbergen Deskundig Scheiden

A dream comes true

28 mei, 2021

A dream comes true Hoe mooi is het als je wordt benaderd door twee kennissen (c.q. investeerders) met de vraag of je mee wilt denken aan de invulling van een leegstaand kantoorpand. Dat je het creatieve brein de vrije loop kan laten in plaats van de hele dag bezig te zijn met het oplossen van […]

Lees verder

Nieuwe vestiging!

20 mei, 2021

Sinds medio mei 2021 is “Het Nieuwe Raedthuys” gevestigd aan de Brink in Ruinen. Het grootste Juridisch Financiële Centrum van De Wolden en omstreken. Het initiatief is afkomstig van Scheidingsdeskundige Margriet Steenbergen. Zij zag de mogelijkheid om alle expertise onder één dak te realiseren op het gebied van juridische, financiële en economische dienstverlening. Het voordeel […]

Lees verder
Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Goede begeleiding.”

Mijn ervaring met deskundig scheiden ervaar ik als goed en behulpzaam.
Wij zijn goed en snel geholpen.

Ze weten waar ze over praten en alles word vlotjes en deskundig geregeld. Alles werd goed met ons overlegd. Er werd echt naar je verhaal geluisterd.

10
“Zeer snel en vakkundig geholpen”

Vakkundig geholpen
Alleen maar stukken aanleveren en
Aangegeven wat we wilden,
De rest werd door Deskundigscheiden geregeld

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.