★★★★★ ★★★★★
8.8 (24 beoordelingen)
Narcisme

Scheiden van een narcist

In het begin van je relatie had je geen idee dat je partner een narcist was. Een narcist kan in het begin van de relatie namelijk onweerstaanbaar charmant zijn. Je wordt overladen met complimenten, cadeautjes, affectie en aandacht. Maar zodra je denkt dat dit alles niet waar kan zijn, is dat ook zo. De relatie zal snel bergafwaarts gaan.

Leven met een narcist is een nachtmerrie. Constant word je heen en weer geslingerd met je gevoelens. Je wordt mentaal en emotioneel stukje bij beetje kapot gemaakt. Een narcist weet het vaak weer net zo te brengen, dat jij degene bent die altijd moeilijk doet, die jaloers is en die loopt te klagen en te zeuren. Het ligt namelijk nooit aan de narcist.

Scheiden van narcist

Maar hoe kom je van een narcist af?

Wees er goed op voorbereid dat het moeilijk is om van een narcist af te komen. Je moet sterk in je schoenen staan om je tegen de grillen van een narcist te kunnen verzetten. Scheiden van een narcist zal niet rustig lopen. Sterker nog; een narcist zal er nog een schepje boven op doen tijdens de scheiding. Een narcist zal je gedurende deze periode nog meer gaan manipuleren en angst aanjagen.

Blijf rustig en voorzichtig en speel het spel strategisch. Probeer je emoties de baas te blijven. De hulp van een ervaren Scheidingsdeskundige op het gebied van narcisme is aan te raden. Niet iedereen kan en weet hoe je een narcist moet benaderen. Narcisten weten heel goed hoe ze mensen om de tuin moeten leiden.

Scheiden

Een narcist wil winnen

Bij een scheiding zijn er geen winnaars, tenzij je samen probeert tot een oplossing te komen. Dat wordt al moeilijk met een narcist, want een narcist zal er alles aan doen om te winnen. Onderhandelen en tot een compromis komen, is moeilijk voor een narcist. Een narcist zal dingen verzinnen om zijn gelijk te krijgen. Een narcist zal dingen verdraaien en liegen. Als Scheidingsdeskundige is het de kunst om hierdoor heen te prikken en alert te zijn.

Een narcist kent geen empathie. Een narcist kan zich niet inleven in de ander en overziet de consequenties van diens gedragingen niet. Een narcist zal jou als slechterik bestempelen. Naar de buitenwereld toe zal hij of zij jouw familie, je vrienden en zelfs een rechter ervan overtuigen dat jij degene bent die slecht is. Maar let op; jij bent niet degene die slecht of waardeloos is!

scheidingsdeskundige

Jij bent het slachtoffer, niet de narcist

Een narcist zal het zo verdraaien dat niet jij het slachtoffer bent, maar de narcist zelf. De narcist zal jou van alles de schuld geven. Hij of zij wil weten waarom je hem of haar dit allemaal aan doet. Trap hier niet in. Blijf dicht bij jezelf. De narcist is namelijk degene die jou kapot heeft gemaakt. Door de gedragingen van de narcist ben jij je eigenwaarde en je zelfvertrouwen verloren.

Narcisten zullen het scheidingsproces zo lang mogelijk proberen te traineren. Of het nu gaat om de verdeling van de woning, de inboedel of de zorgregeling voor de kinderen. Een narcist zal de scheiding zo lang mogelijk trachten te rekken. Zelfs tijdens de scheiding probeert een narcist een spelletje met je te spelen. Een narcist kan bijvoorbeeld belangrijke financiële gegevens achterhouden.

Een narcist zal het je moeilijk maken en de scheiding zal complex zijn. Maar wees erop bedacht. Als je eenmaal van een narcist bent bevrijd, dan ga je weer leven en goed voor jezelf zorgen!

Artikelen
Het Nieuwe Raedthuys in Ruinen

De kop is eraf

19 november, 2021

Eerder berichtte ik u als lezer al over de totstandkoming van Het Nieuwe Raedthuys in Ruinen. Hét grootste Juridisch Financiële Centrum van De Wolden en omgeving. ‘En omgeving’ wordt er expliciet bij vermeld, want Meppel en omstreken -waaronder ook gemeente Westerveld- ligt slechts een kwartiertje rijden vanaf het centraal gelegen Ruinen. Inmiddels zijn we een […]

Lees verder
Scheiden met een eigen woning

Amsterdammer Rik woont na scheiding in hotel

15 november, 2021

‘Een betaalbare woning is niet te vinden’ Van een huisje in Vinkenveen tot aan het slapen in zijn auto, logeren bij vrienden en dan nu een tijdelijke kamer in een hotel in Amsterdam. Voor Rik van Doorn is het afgelopen jaar enorm zwaar geweest. Hij heeft al een jaar geen huis. Na zijn scheiding bleef […]

Lees verder
eerst scheiden of eerst huis verkopen

Wij zoeken een stagiair(e) marketing & communicatie

14 september, 2021

Ben jij een MBO 4 of een HBO student en volg je een opleiding in de richting van Marketing & Communicatie? Ben je creatief en weet jij hoe wij één en ander kunnen verbeteren? Kom dan stage lopen bij Deskundig Scheiden! Wat ga je doen? • Website optimalisatie (SEO en SEA) • Nieuwe ontwikkelingen/activiteiten op […]

Lees verder
Veelzijdig juridisch econoom

Meet Marco Versteijne

25 juni, 2021

Meet Marco Versteijne (veelzijdig juridisch-econoom van Dutch Diligence)! Nadat Marco jaren in ’t Gooi heeft vertoefd, woont en werkt hij nu al geruime tijd in De Wolden. Zijn bedrijf Dutch Diligence is één van de gevestigde partijen in Juridisch-Financieel Centrum ‘Het Nieuwe Raedthuys’ in Ruinen. Dutch Diligence doet bedrijfsjuridische dienstverlening zoals o.a. de waardering van […]

Lees verder
Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Geweldig”

Enorme goede en deskundige hulp tijdens onze scheiding gehad. Gewoon eerlijk, open, oprecht en het beste voor hebben met beide partijen. Enorme inzet bij de punten waar het niet zo fijn liep, en geloof mij die waren er echt! Maar uiteindelijk toch tot een mooi resultaat gekomen waar wij ons alle 2 in konden vinden. Super blij met de snelle afhandeling van onze scheiding!!!Op naar een mooie toekomst en nogmaals super bedankt! Groetjes Chantal Vlot

10
“Alles snel en grandioos verlopen”

M’n ex-vrouw en ik zijn prima geholpen door Margriet. Alles is snel verlopen. Totaal zijn we 2x bij Margriet op kantoor geweest, de rest ging evt. via mail. Bij het inleveren van de juiste documenten wordt alle werk uit handen genomen en wordt alles goed geregeld. Alles wat verteld wordt is voor iedereen goed te begrijpen waar je aan toe bent. Inmiddels alles achter de rug. Een neef van me al aangeraden en doet dezelfde manier, alles via Margriet.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.