Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Scheiden met mediator

Als jullie gaan scheiden dan kunnen de spanningen soms hoog oplopen. Je kan geëmotioneerd zijn, je toekomst wankelt en je moet nog tenminste één keer samen door een deur om de scheiding goed af te ronden. Dan kan het zijn dat je dingen tegen elkaar zegt die je niet echt meent en waar je later spijt van hebt, maar die een soepele scheiding wel in de weg zitten. Dan biedt een mediator uitkomst.

Scheiden met mediator

Voordelen van scheiden met mediator

Als je gaat scheiden en je bent het niet eens over bepaalde zaken of er zijn in het verleden dingen gezegd die een soepele scheiding nu in de weg zitten is het moeilijk om samen afspraken te maken. Scheiden met een mediator kan er voor zorgen dat je toch in goed overleg uit elkaar gaat. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die niet de kant van jou of je partner kiest, maar neutraal in het midden blijft staan. Voordeel van uit elkaar gaan met mediation is dat je vaak sneller een oplossing voor een probleem hebt dan wanneer je er samen uit probeert te komen en vastloopt. Bovendien kan je met behulp van een mediator meningsverschillen bespreken, wat het contact na de scheiding bevordert. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als jullie gedeelde zorg voor de kinderen hebben.

Echtscheidingsmediator Margriet Steenbergen

Scheiden in zeven stappen

Met een mediator van Deskundig Scheiden lopen jullie soepel door het echtscheidingstraject. Dan doen jullie in zeven eenvoudige stappen. We beginnen met een kennismaking waarin we een inventarisatie van jullie wensen, mogelijkheden en financiën maken. Jullie maken onderlinge afspraken en samen tekenen we een convenant op, waarna wij de processtukken opstellen en bij de rechtbank indienen. Als de rechtbank de stukken heeft goedgekeurd zorgen wij voor de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.

Scheiden met een mediator van Deskundig Scheiden gaat soepel, professioneel en vlot!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.