scheiden met eigen bedrijf

Scheiden met eigen bedrijf

Als jullie gaan scheiden moet er veel geregeld en verdeeld worden. Hebben jullie samen een eigen bedrijf of heeft één van beide partners een eigen bedrijf? Dan wordt het allemaal nog iets complexer. Bij Deskundig Scheiden helpen we jullie graag verder als jullie gaan scheiden met een eigen bedrijf.

Als één van beide partners een eigen bedrijf heeft dan moet de waarde van het bedrijf verdeeld moet worden bij een echtscheiding. Hoe dat precies gaat en welke verdeling wordt aangehouden hangt af van wat jullie bij het trouwen of samenwonen hebben afgesproken.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Gemeenschap van goederen

Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan is het bedrijf gemeenschappelijk eigendom. Het maakt niet uit of het bedrijf een bv is, een eenmanszaak of een vof. Het is dus voor de helft van beide partners en moet bij de scheiding evenredig verdeeld worden.

Huwelijkse voorwaarden

Zijn jullie op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan gelden dezelfde voorwaarden als bij getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. Het bedrijf moet dus evenredig onder jullie beide verdeeld worden.

Scheiden met een eigen woning

Goede verdeling

Als jullie met Deskundig Scheiden uit elkaar gaan helpen we jullie met het verdelen of verrekenen van het bedrijf. Dat kan nog best lastig zijn. Eerst moet de waarde van het bedrijf bepaald worden. Dat wordt onder meer gedaan op basis van de jaarcijfers en accountantsrapporten. Ook wordt gekeken naar het type bedrijf. Een eenmanszaak moet in zijn geheel verdeeld worden. Een vof met beide partners moet ook verdeeld worden. Blijft één van beide partners in het bedrijf werken, dan moet dit omgezet worden naar een eenmanszaak. Is het een vof met beide partners en andere compagnons? Dan moet alleen het deel dat van beide partners is verdeeld worden. Is het een bv? Dan moeten de aandelen van het bedrijf gelijk onder beide partnerts verdeeld worden. Wil de andere partner geen mede-eigenaar worden van het bedrijf, dan moet de partner die het bedrijf houdt de waarde van de aandelen betalen aan de andere partner.

Scheiden met een bedrijf vraagt om specialistische kennis. Bij Deskundig Scheiden hebben we die kennis. Bij ons weten jullie zeker dat uit elkaar gaan met een bedrijf tot in de puntjes goed geregeld wordt.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.