Scheiden met advocaat

Scheiden met advocaat

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Dan is het tijd het echtscheidingstraject in gang te zetten. Dat kun je natuurlijk zelf allemaal uitzoeken, maar de kans is groot dat je vastloopt in alle dingen die je moet regelen en afspraken die je moet maken, waardoor je belangrijke dingen vergeet.

Daarom ga je uit elkaar via Deskundig Scheiden. Met Deskundig Scheiden ga je uit elkaar in een echtscheidingstraject dat bestaat uit zeven eenvoudige stappen. Daar hoort ook scheiden met een advocaat bij. Gelukkig komt deze alleen in het laatste deel van het traject even langs. Dat scheelt veel in de kosten.

Advocaat scheiding

Zeven eenvoudige stappen

We beginnen met een oriënterend gesprek waarin we kennismaken en een inventarisatie maken van jullie wensen en mogelijkheden. Ook maken we een financieel overzicht. Als jullie samen alle afspraken hebben gemaakt stellen wij een convenant op, waarna we de processtukken opmaken. Deze dienen wij in bij de rechtbank. Als de rechtbank akkoord heeft gegeven zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente.

Bijna geen advocaat nodig

Onder scheiden met een advocaat kom je in Nederland niet uit. Bij de Nederlandse wet is het namelijk verplicht dat het verzoek tot een echtscheiding ingediend wordt bij de rechtbank door een advocaat. Niemand anders mag dit doen.

Verder heb je in principe geen advocaat nodig bij een scheiding als jullie zelf goed onderlinge afspraken kunnen maken. Belanden jullie in een vechtscheiding dan wordt het echter een ander verhaal. Een vechtscheiding wordt uitgevochten voor de rechtbank, en zowel jij als je partner moeten worden vertegenwoordigd door een advocaat.

Scheidingsdeskundige

Vechtscheiding met advocaat

Onze professionals van Deskundig Scheiden hebben veel ervaring en weten waar en hoe een echtscheiding uit kan lopen in een vechtscheiding, en hoe ze dit kunnen voorkomen. Door goed te overleggen bijvoorbeeld, en door mediation in te schakelen als jullie er samen niet uit komen bij het maken van afspraken.

Met Deskundig Scheiden lopen jullie soepel, vlot en voordelig door het echtscheidingsproces. Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.