Scheiden Meppel

Scheiden Meppel

Wonen jullie in Meppel of omgeving en hebben jullie besloten dat het beter is uit elkaar te gaan? Een echtscheidingstraject kan ingewikkeld zijn. Je moet aan veel dingen tegelijk denken, er moeten goede afspraken gemaakt worden en ondertussen ben je ook al plannen aan het maken voor de toekomst. Wil je vlot en soepel scheiden in Meppel? Ga dan uit elkaar met Deskundig Scheiden!

Met Deskundig Scheiden ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen.

Scheiden, wat moet ik regelen?

Uit elkaar in zeven stappen

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Wie zijn jullie, wie zijn wij en wat verwachten we van elkaar. Daarna maken we een inventarisatie. Van de goederen en financiële middelen, maar ook van de wensen en mogelijkheden. We maken een financieel overzicht en kijken samen naar de mogelijkheden voor de verdeling. Hebben jullie samen een koophuis en wil één van beide partners in het huis blijven wonen? Dan kijken we of dit financieel haalbaar is. Ook kijken we naar eventuele partneralimentatie en kinderalimentatie. Jullie maken onderlinge afspraken over de verdeling en (bijvoorbeeld) de kinderen. Deze afspraken worden opgetekend in een echtscheidingsconvenant.

Deskundig Scheiden kennismaking

Uitspraak van de rechtbank

Daarna stellen wij de processtukken op. Deze dienen wij in de bij rechtbank. De rechtbank oordeelt over het verzoek tot scheiden. Bij goedkeuring verzorgen wij de inschrijving bij de gemeente in Meppel.

Scheiden Meppel zonder advocaat

Omdat jullie een goede begeleiding krijgen door één van de professionals van Deskundig Scheiden in de omgeving van Meppel ga je soepel en vlot uit elkaar. Je hebt daarvoor geen dure advocaat nodig die jullie tijdens het hele traject bij de hand neemt. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. Alleen voor het indienen van de processtukken bij de rechtbank is even een advocaat nodig. Dit mag namelijk door niemand anders gedaan worden.

Willen jullie ook vlot en voordelig uit scheiden in Meppel? Ga dan uit elkaar met Deskundig Scheiden!

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.