Scheiden mediator of advocaat

Scheiden mediator of advocaat

Soms loopt een scheiding niet helemaal zoals je gehoopt had. Emoties lopen hoog op, jullie schreeuwen naar elkaar of zwijgen dagen achtereen. Voor het goed laten verlopen van een scheiding is communicatie echter belangrijk. Je moet immers samen afspraken maken. Maar dat gaat niet als je niet meer goed met elkaar kunt praten. Hoe los je dat op?

Er zijn twee manieren om afspraken te maken als de communicatie niet meer soepel verloopt. Je kunt scheiden met een mediator of een advocaat.

wat kost een advocaat bij een scheiding

Scheiden met een advocaat

Als je uit elkaar gaat met een advocaat dan hangt daar een prijskaartje aan. Daar moet je rekening mee houden als je kiest voor scheiden met een advocaat. Som heb je echter geen keuze. Als de echtscheiding is uitgelopen in een vechtscheiding moeten zowel jij als je partner een advocaat in de arm nemen om jullie te vertegenwoordigen. Daar komt weinig vrijblijvendheid bij kijken. Afspraken worden in de rechtbank afgedwongen. Omdat hier dwang bij komt kijken komt dit de relatie na de echtscheiding waarschijnlijk niet ten goede. Een goede verstandhouding kan belangrijk blijven, ook niet de scheiding, bijvoorbeeld als jullie samen kinderen hebben.

Scheiden met mediator

Scheiden met een mediator

Als jullie samen nog wel door één deur kunnen maar de communicatie loopt stroef, kies je voor een mediator. Door te praten met de mediator dringen jullie door tot de kern van het probleem om op deze manier een oplossing te vinden. Die oplossing komt vanuit jullie zelf, niet vanuit de mediator. Hij of zij is een neutralen partij, in tegenstelling tot een advocaat die één van beide partners vertegenwoordigt. Mediation is vrijwillig.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Met Deskundig Scheiden komen jullie er altijd uit

Loopt de communicatie stroef en willen jullie scheiden met een mediator of advocaat? Met Deskundig Scheiden komen jullie er altijd uit. Onze professionals hebben jarenlange ervaring en weten waar een echtscheiding kan uitlopen op een vechtscheiding. Wij proberen dat altijd te voorkomen. Bijvoorbeeld door een goede mediator uit ons netwerk aan te raden. Is er echt geen andere mogelijkheid, dan kunnen wij ook een advocaat adviseren die jullie verder bijstaat in het echtscheidingsproces.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.