Scheiden koophuis

Scheiden koophuis: waar moet je aan denken?

Scheiden koophuis | Als je gaat scheiden moet je vaak aan veel dingen tegelijk denken en zaken regelen. Zeker als de scheiding veel emotie met zich meebrengt kan dat best complex worden – en misschien zelfs een beetje té lastig. Hebben jullie samen een koophuis? Dan kan de situatie nog ingewikkelder worden door de beslissingen die jullie over de woning moeten nemen.

Deskundig Scheiden loodst je door het echtscheidingstraject heen op een professionele en persoonlijke manier. Daar horen ook de keuzes rond het koophuis bij. Wie gaat in het huis wonen, wie gaat verhuizen en welke invloed heeft scheiden op een eventuele hypotheek? Dit zijn vragen die jullie samen gaan beantwoorden.

Scheiden met een koophuis

Alle gemeenschappelijke bezittingen worden verdeeld, en dat geldt ook voor het koophuis én de eventuele hypotheek die daar bij hoort. Als één van de partners de woning aan wil houden moet de hypotheek overgedragen worden én moet de andere partner worden uitgekocht. Welke (financiële) gevolgen heeft dat en hoe pak je dat aan?

Scheiden en eigen woning

Het juiste beeld

Dat doe je met inzicht in de situatie. Kan de partner die in het koophuis blijft wonen de nieuwe hypotheeklasten en vaste lasten wel betalen, niet alleen op korte termijn maar ook in de voorzienbare toekomst? De bank ziet de situatie na de scheiding namelijk als een nieuwe hypotheekaanvraag. Is er voldoende vermogen om de andere partner uit te kopen? Of kiezen jullie er voor beide niet in het huis te gaan wonen? In dat geval moet de restschuld of de overwaarde juist verdeeld worden.

Aan de hand van de antwoorden op onder meer deze vragen schetst Deskundig Scheiden een beeld van de situatie om tot de juiste afspraken te komen.

Huis overnemen na scheiding

Inzicht en overzicht bij het scheiden met koophuis

Deskundig Scheiden geeft inzicht en overzicht. Er wordt gekeken naar de schattingsprijs van het koophuis die de basis vormt van de verdeling. Vervolgens wordt gekeken op welke manier en termijn de betaling plaats gaat vinden en of dat realistisch is. Met Deskundig Scheiden komen jullie er samen uit.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.