Scheiden huurwoning

Scheiden huurwoning

Hebben jullie besloten te scheiden en wonen jullie samen in een huurhuis? Dan moeten jullie samen beslissen wie de huurwoning krijgt. Daarvoor zijn verschillende opties.

Kunnen jullie daar samen goede afspraken over maken? Dan is de volgende stap het controleren van het huurcontract. Wie is de hoofdhuurder? Is dat degene die in het huis blijft wonen? Dan hoeft je niet aan de verhuurder te vragen het contract aan te passen. De verhuurder moet wel weten dat er geen medehuurder meer is, en vanaf welke datum.

Scheiden koophuis

Blijft de medehuurder in het huis wonen?

Medehuurder ben je automatisch bij huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dan moet de verhuurder het contract op naam van de medehuurder zetten. Het contract van de hoofdhuurder moet opgezegd worden. Je kunt het beste met de verhuurder overleggen op welke manier hij dit wil weten, bijvoorbeeld per aangetekende brief of per e-mail.

Contractuele medehuurder

Je kunt ook contractuele medehuurder zijn. Dit wil zeggen dat de naam van beide partners op het huurcontract staat. Bij een scheiding geef je aan de verhuurder door dat het contract vanaf dat moment op één naam komt te staan.

Let op: de verhuurder moet hiervoor akkoord geven. Hij kan weigeren het contract op één naam te zetten, of op een specifieke naam te zetten. Op dat moment kun je besluiten beide het huis uit de gaan, of naar de rechter te stappen. Je moet dan wel worden bijgestaan door een advocaat.

Scheiding en hypotheek

Mediation bij scheiding

Komen jullie er niet uit wie er in het huis blijft en wie gaat verhuizen? Dan vraag je hulp aan een mediator. Onze professionals van Deskundig Scheiden raden je graag een mediator aan uit het netwerk. Kom je er met een mediator ook niet uit, dan kunnen jullie er voor kiezen beide het huis uit te gaan, of de beslissing wie in het huis mag blijven wonen over te laten aan de rechter.

Scheiden met huurwoning?

De professionals van Deskundig Scheiden geven je graag advies! Neem direct contact op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.