★★★★★ ★★★★★
9.2 (23 beoordelingen)
Scheiden en nu

Scheiden en nu?

Het botert niet meer goed tussen jou en je partner. Je hebt besloten te scheiden en nu? Wat is de eerste stap en hoe ga je verder? Welke beslissingen moet je nu nemen en welke afspraken moet je maken?

Als je dit nog niet gedaan hebt, is de eerste stap in het echtscheidingsproces je partner open en eerlijk vertellen dat je niet langer samen wilt zijn en waarom. Soms kan het bij de ander als een verrassing komen, ook al was het voor jou al tijden evident. Betrek daar ook altijd eventuele kinderen in. Een scheiding betreft ook hen.

Scheiden afspraken maken

Scheiden en afspraken maken

Na dat gesprek is het tijd om afspraken te maken. Dat doe je in een echtscheidingsconvenant. Nu is het moment dat je hulp vraagt van een mediator of echtscheidingsadvocaat. De afspraken die je maakt en regeling die je treft gaan over belangrijke zaken voor de toekomst van jullie allebei en de toekomst van eventuele kinderen. Nu je midden in de emotie van de scheiding zit is toekomstgericht denken vaak niet het sterkste punt. Deskundig Scheiden staat je bij in het goed op papier zetten van de afspraken en helpt je een beeld te vormen van de (financiële) consequenties voor de toekomst.

 

Scheiden kinderen

Scheiden met kinderen, en nu?

Scheiden kan voor kinderen een grote impact hebben. De stabiele situatie die ze nodig hebben om goed op te groeien verdwijnt tijdelijk en nu moeten ze zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Praten met je kind is juist nu van groot belang. Leg uit waarom jullie willen scheiden en vraag vooral naar hoe je kind zich hier onder voelt. Hoe zou het zichzelf graag in de nieuwe situatie zien, bij wie zou het willen wonen? Gehoord worden helpt kinderen omgaan met de nieuwe situatie.

Als je kinderen hebt is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Dit beschrijft onder meer wie wat in de opvoeding van de kinderen gaat betalen, hoe de zorg verdeeld wordt en op welke manier jullie elkaar op de hoogte stellen van belangrijke gebeurtenissen rond het kind.

Officieel gescheiden

Als je alle afspraken op papier hebt gezet, alles geregeld hebt en als overal de handtekening onder staat wordt de scheiding door Deskundig Scheiden ingediend bij de rechtbank. Na goedkeuring zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Nu ben je officieel gescheiden.

Beoordelingen
Wat cliënten over ons zeggen
10
“Gewoon heel goed en deskundig”

Scheiden is niet leuk ! , en ingewikkeld. En als er dan iemand is die samen met je alles bekijkt, uitlegt, op papier zet en keer op keer alles met je( of zoals hier beide) doorneemt. Dan ben je daar blij mee, het neemt een deel van de spanning weg.
Margreet was voor ons een zeer goede begeleider, ze gaf rust.

8
“Alles snel en correct afgehandeld”

Prijs beetje aan de hoge kant, maar ga er vanuit dat de eventuele nazorg als die moet komen ook goed is.

Tot nu toe zeer tevreden.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.

  • Wij nemen vandaag nog contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.