Scheiden en koophuis

Scheiden en koophuis

Gaan jullie scheiden en hebben jullie samen een koophuis? Dan moeten jullie beslissen wat hiermee gaat gebeuren. Er zijn verschillende opties als je gaat scheiden en een koophuis hebt. Samen met een scheidingsdeskundige van Deskundig Scheiden kijken jullie wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij jullie situatie past.

Is één van beide partners eigenaar van het huis? Dan gaat het huis na de scheiding naar deze partner. Zijn jullie samen eigenaar? Dan kan één van beide partners er voor kiezen in het huis te blijven wonen. Dit moet financieel wel haalbaar zijn.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Uitkopen partner

Om te beginnen moet de partner die blijft de vertrekkende partner uitkopen. De helft van het huis is immers van haar of hem. Dit betekent dat de waarde van de woning moet worden bepaald. Dit wordt meestal gedaan door een erkende taxateur om claims achteraf te voorkomen. Daarnaast moet de partner die in de woning blijft de hypotheek kunnen dragen. Meestal ziet de bank deze hypotheek als een nieuwe aanvraag en wordt de aanvraag opnieuw beoordeeld. Ten slotte moet de partner ook de vaste lasten die bij een huis horen kunnen betalen. Samen met één van onze scheidingsdeskundigen wordt een plan opgesteld om te kijken of dit financieel haalbaar is voor nu en de voorzienbare toekomst.

Zoekt de vertrekkende partner een nieuwe woning? Met ons brede netwerk in verschillende regio’s kunnen wij helpen met het vinden van een nieuwe woonruimte.

Scheiden en eigen woning

Woning verkopen

Jullie kunnen er ook voor kiezen de woning te verkopen en beide op zoek te gaan naar een nieuwe woonruimte. Dat doe je bijvoorbeeld omdat het voor beide partners financieel niet haalbaar is in de woning te blijven, of omdat er te veel herinneringen aan het huis kleven om er te blijven wonen. De restwaarde of de restschuld wordt dan tussen de beide partners verdeeld.

Alle afspraken rond de koopwoning worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Scheiden en koophuis?

Met Deskundig Scheiden vinden jullie de beste oplossing voor jullie woning!

 

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.