Scheiden en kinderen

Scheiden en kinderen

Scheiden betekent dat er veel gaat veranderen binnen een gezin. Jij en je partner gaan ieder hun eigen weg en de impact daarvan kan voor jullie groot zijn. Je moet afspraken maken, alles wat jullie samen hebben moet verdeeld worden en je moet voor jezelf een toekomst uitstippelen. Op kinderen is de impact van een scheiding ook groot. Zij zien hun toekomst van het ene op het andere moment veranderen en de stabiele basis van twee ouders in één huis valt weg.

scheiden zonder dure advocaat

Ouderschapsplan verplicht

Als jullie gaan scheiden en kinderen hebben is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staan de afspraken die jullie hebben gemaakt over de zorg en de kosten van jullie kind of kinderen. Dit is een belangrijk document dat, met het stijgen van de leeftijd van de kinderen, aangepast kan worden. De afspraken moeten eenduidig opgetekend worden zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Een kind mag nooit de dupe worden van een scheiding.

Samen met een professional van Deskundig Scheiden maken jullie afspraken voor het ouderschapsplan. Onze echtscheidingsadvocaat kan jullie alles uitleggen over eventuele consequenties van de afspraken en samen met jullie kijken wat de financiële mogelijkheden zijn. Komen jullie er samen niet uit, dan kan de advocaat optreden als bemiddelaar zodat jullie samen tot een goede oplossing komen.

Scheiding en kinderen

Praat met je kind

Het is belangrijk dat kinderen weten waar ze aan toe zijn tijdens een scheiding. Leg ze uit waarom jullie uit elkaar gaan en waarom het beter en rustiger is dat jullie apart van elkaar gaan wonen. Kinderen willen graag hun mening kunnen geven over de situatie, dus luister goed naar ze zonder te oordelen. Hun mening telt ook, en je kan dit meenemen in de afspraken die jullie in het ouderschapsplan vastleggen.

Door te scheiden via Deskundig Scheiden voorkom je dat er onenigheid of onduidelijkheid ontstaat over de situatie van de kinderen tijdens en na de scheiding. Jullie gaan soepel en snel door het echtscheidingsproces zodat je alle tijd en aandacht hebt om de scheiding ook zo goed mogelijk te laten verlopen voor jullie kinderen.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.