Scheiden koophuis

Scheiden en hypotheek

Scheiden en hypotheek | Tijdens een scheiding heb je veel aan je hoofd. Naast emotionele beslissingen moet je ook een aantal praktische zaken oplossen. Heb je een koopwoning met een hypotheek? Dan moet je samen beslissen wat je met het huis en de hypotheek gaat doen. Deskundig Scheiden kan je begeleiden in de verschillende opties.

De hypotheek overnemen na scheiden

Eén van de partners kan er voor kiezen het huis en de hypotheek over te nemen. Je moet er wel rekening mee houden dat de lasten van de hypotheek, die je eerder van twee inkomens betaalde, met één inkomen betaald moeten worden. Bovendien heeft de andere partner recht op de helft van de waarde van het huis, en moet dus uitgekocht worden.

Scheiden en eigen woning

Het huis verkopen na scheiden

De tweede mogelijkheid is dat je geen van beide in het huis wilt of (financieel gezien) kan wonen, en de woning dus verkoopt. De overwaarde of de schuld die hiermee ontstaat wordt verdeeld onder beide partners.

Het huis onverdeeld laten

Ten slotte kan je er voor kiezen samen eigenaar te blijven van de woning. Dat doe je als een partner alléén de hypotheeklasten niet kan dragen, maar je de woning ook niet wilt verkopen omdat je deze bijvoorbeeld aan wilt houden voor een kind.

Welke optie je ook neemt, het is belangrijk om goede afspraken te maken en je grondig te laten informeren over wat je kan verwachten aan rechten, plichten en kosten rond scheiden met een hypotheek. Bij Deskundig Scheiden is dat vanzelfsprekend.

Huis overnemen na scheiding

Scheiden en hypotheek | Op zoek naar woonruimte

Het niet kunnen vinden van een geschikte woonruimte kan spanning geven tijdens het scheidingstraject. Deskundig Scheiden helpt je bij je zoektocht naar een nieuwe woning als onderdeel van dit traject. We hebben een breed netwerk waarmee we bij kunnen dragen aan het sneller vinden van een geschikte woonruimte.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.