Scheiden met een eigen woning

Scheiden en eigen woning

Als jullie gaan scheiden moet je aan veel dingen tegelijk denken. Eén van de eerste vragen die je vaak stelt is: hoe moet het met de eigen woning? Een logische vraag, want een eigen woning is meestal het grootste bezit dat mensen hebben.

Zeker als er een hypotheek op naam van beide partners op de woning zit kan de situatie best complex worden. Om te voorkomen dat jullie overhaaste beslissingen nemen die (toekomstige) financiële gevolgen hebben is het slim om een deskundige te vragen mee te kijken met de afspraken die jullie maken als jullie gaan scheiden met een eigen woning.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Samen door het echtscheidingstraject

Een scheidingsdeskundige van Deskundig Scheiden loodst jullie op een professionele en persoonlijke manier door het traject. Samen buigen jullie je over de vragen rond scheiden en een eigen woning. Wie gaat er in het huis wonen, wie gaat verhuizen? Welke invloed heeft dat op de hypotheek? En als jullie de woning verkopen, doen jullie dat dan voordat je gaat scheiden of er na? Deze en andere vragen gaan jullie samen beantwoorden.

Scheiden en eigen woning

Stappenplan scheiden en eigen woning

De eerste stap is het schetsen van een beeld van de huidige (financiële) situatie. Wat willen jullie graag doen met de eigen woning, welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de financiële gevolgen, nu en in de voorzienbare toekomst? Daarbij worden uiteraard ook de andere aspecten van jullie situatie meegenomen. Hebben jullie bijvoorbeeld kinderen, meer bezit dan alleen de woning, is er al een eventuele nieuwe partner in beeld? De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Overzicht en inzicht

Deskundig Scheiden zorgt voor inzicht en overzicht. Willen jullie de woning verkopen dan wordt er gekeken naar de schattingsprijs van het koophuis die de basis vormt van de verdeling. Vervolgens wordt gekeken op welke manier en termijn de betaling plaats gaat vinden en of dat realistisch is. Met Deskundig Scheiden komen jullie er samen uit.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.