Scheiden Emmen

Scheiden Emmen

Hebben jullie besloten te scheiden, wonen jullie in Emmen of omgeving en willen jullie geen lastig en ingewikkeld echtscheidingstraject? Uit elkaar gaan is al moeilijk genoeg, en niemand zit te wachten op urenlange sessies met een advocaat om geld en goederen te verdelen. Dus ga je uit elkaar via Deskundig Scheiden.

Scheiden in Emmen in zeven stappen

Met Deskundig Scheiden ga je uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. Dat begint met een kennismakingsgesprek. Hoe ziet jullie situatie er uit, wat zijn de wensen en wat zijn de mogelijkheden? Daarna maken we een inventarisatie van geld en goederen. Hebben jullie een koophuis, kinderen, huisdieren? Ook dit wordt meegenomen in de inventarisatie. Vervolgens kijken we naar de financiën en de verdeling daarvan. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld kinder- of partneralimentatie. Hebben jullie een koopwoning en wil één van beide partners hier in blijven wonen? Dan bekijken we of dit financieel haalbaar is.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Convenant en ouderschapsplan

Daarna stellen we een convenant op waarin alle afspraken rond de scheiding zijn vastgelegd. Hebben jullie kinderen, dan hoort hier ook een ouderschapsplan bij. Zijn jullie het hier mee eens, dan stellen we de processtukken op. Deze stukken sturen wij naar de rechtbank.

Is de rechtbank akkoord met de echtscheiding, dan zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Scheiding advocaat

Uit elkaar zonder advocaat

Alleen aan het einde van het traject is een advocaat nodig. Het is bij de Nederlandse wet verplicht dat een advocaat de processtukken indient bij de rechtbank. Niemand anders mag dit doen. Tijdens de rest van het traject is geen advocaat nodig, wat scheelt in de kosten.

Gaan jullie scheiden in Emmen en omgeving?

Maak het jezelf niet te moeilijk en duur, maar start het echtscheidingstraject bij Deskundig Scheiden. Samen met onze professionals gaan jullie soepel en vlot door het echtscheidingstraject.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.