Scheiden Drenthe

Gaan jullie uit elkaar, wonen jullie in Drenthe en willen jullie snel en soepel door het echtscheidingstraject? Dan gaan jullie uit elkaar met Deskundig Scheiden!

Met onze professionals gaan jullie uit elkaar in zeven eenvoudige stappen. Wij begeleiden jullie door het hele echtscheidingstraject zodat je nergens vastloopt en met goede afspraken uit elkaar gaat.

Scheiden Drenthe

Deskundig Scheiden kennismaking

Wensen en mogelijkheden

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Wie zijn jullie, wat verwachten jullie van ons en wat zijn jullie wensen? Wie zijn wij en wat verwachten wij van jullie? Daarna maken we een inventarisatie van jullie bezittingen en vermogen. Hebben jullie samen kinderen, een koopwoning, huisdieren? Dan bespreken we hoe jullie de afspraken rond deze zaken willen regelen.

Vervolgens maken we een financieel overzicht. Niet alleen voor de verdeling van het vermogen, maar ook om te kijken hoe jullie financiële toekomst er uit ziet. Moet één van beide partners partneralimentatie aan de ander betalen bijvoorbeeld, moet er kinderalimentatie betaald worden en zo ja, hoeveel? En wil één van beide partners in het koophuis blijven wonen, kan hij of zij dat financieel en hoeveel moet hij de andere partner betalen om deze uit te kopen? Al deze vragen nemen we samen door om te kijken wat het beste bij jullie situatie past.

Scheiden wat nu

Scheiden in Drenthe met convenant

Daarna stellen we een convenant op waarin alle afspraken die jullie gemaakt hebben worden vastgelegd. Als jullie kinderen hebben wordt hierin ook het ouderschapsplan met de afspraken rond de kinderen vastgelegd. Aan de hand van het convenant stellen we de processtukken op. Deze worden naar de rechtbank gestuurd. De rechtbank beoordeelt de stukken. Als de rechtbank akkoord is met de echtscheiding zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Daarvoor hoeven jullie zelf verder niets meer te regelen.

Ook scheiden in Drenthe? Ga uit elkaar met Deskundig Scheiden. Samen met onze professionals gaan jullie vlot door het echtscheidingstraject.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.