Glas verzekerd door Schadeverzekering

Schadeverzekering

Scheiden heeft gevolgen voor de nog lopende verzekeringen die je samen met je ex-partner hebt afgesloten. Sommige verzekeringen zullen opgezegd moeten worden en anderen zullen kunnen worden aangepast. Dit moet goed uitgezocht worden want je wil niet voor latere verrassingen komen te staan of dat je niet/niet goed verzekerd bent. Een verzekeringsadviseur kan jou en je ex-partner helpen bij het in kaart brengen van de verschillende verzekeringen.

Autoverzekering
Nu hebben jullie een gezamenlijke autoverzekering. Na de scheiding moet je bepalen op welke naam de auto komt te staan en moet er uitgezocht worden van wie de opgebouwde schadevrije jaren zijn. Of je de opgebouwde schadevrije jaren onderling kunt verdelen, verschilt per verzekeraar. In principe is het zo dat degene die de auto na de scheiding krijgt, de opgebouwde schadevrije jaren overneemt.

Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering geldt meestal voor het hele gezin. Na de scheiding is het dan ook van belang dat beide ex-partners ieder een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Als er kinderen bij de scheiding zijn betrokken, moeten de kinderen op de verzekering van één van de ouders worden meeverzekerd. Meestal worden de kinderen meeverzekerd bij de ouder waar zij ook het hoofdverblijf hebben, maar hier kunnen uiteraard afspraken over gemaakt worden.

Inboedelverzekering
Bij een scheiding zal er in de meeste gevallen ook een herverdeling plaatsvinden van de inboedel. In goed overleg kunnen jullie samen afspraken maken wie welke spullen meeneemt en wat er in de huidige woning blijft staan. De inboedelverzekering is echter afgesloten op het huidige adres en blijft daar ook aan gebonden. Degene die op het adres blijft wonen kan dan ook de inboedelverzekering overnemen. Wel is het raadzaam om opnieuw een berekening te maken.

Opstalverzekering
Net als een inboedelverzekering is ook de opstalverzekering gebonden aan een adres. Blijf jij of blijft jouw ex-partner in de woning wonen, dan moet deze verzekering worden overgenomen. Vertrekken jullie allebei en wordt de woning verkocht? Dan mag de verzekering pas worden opgezegd zodra het huis daadwerkelijk verkocht is. De premie kan wel wijzigen als de gezinssamenstelling verandert, ook hier is het raadzaam om opnieuw een berekening te maken.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.