Echtscheidingsmediator scheidingsmediator

Regelen van een echtscheiding

Soms komt er een moment in een relatie dat je tot de conclusie komt dat het niet meer lekker loopt tussen jou en je partner. Jullie hebben voortdurend ruzie, houden dingen voor elkaar verborgen en wat de één leuk vindt wil de ander absoluut niet. Jullie gaan liever uit elkaar. Maar hoe doe je dat, het regelen van een echtscheiding?

Er kan veel op je afkomen tijdens een scheiding, er moet veel geregeld worden en bovendien kunnen de emoties hoog oplopen. Dan kan het zijn dat je iets vergeet of over het hoofd ziet. En het liefst willen jullie zo vlot en soepel mogelijk uit elkaar.

Echtscheiding regelen bij Deskundig Scheiden

Echtscheidingstraject

Dan kiezen jullie voor een echtscheiding via Deskundig Scheiden. Dat doen jullie in zeven eenvoudig stappen. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we jullie wensen en de mogelijkheden inventariseren. Samen kijken we naar jullie financiën en hoe jullie dit, samen met andere bezittingen, willen verdelen. Wij kijken samen met jullie naar de mogelijkheden als jullie samen een koophuis hebben. Wil één van de partners daar in blijven wonen en is dat financieel haalbaar? En voor welk bedrag wordt de vertrekkende partner uitgekocht? Eventueel kunnen wij binnen ons netwerk ook helpen met het vinden van een andere woonruimte.

Scheiden

Convenant

We stellen een echtscheidingsconvenant op waarin we alle gemaakte afspraken vastleggen. Hebben jullie kinderen? Dan stellen we ook een ouderschapsplan op waarin alle afspraken rond het kind of de kinderen staan. Komen jullie er samen niet uit met het maken van de afspraken? Dan kunnen wij een mediator uit ons netwerk adviseren.

Processtukken bij het regelen van een echtscheiding

Wij stellen vervolgens de processtukken op, die jullie nog een keer nalopen en ondertekenen bij akkoord. Deze dienen wij in bij de rechtbank. Als de rechtbank akkoord is met de echtscheiding zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Als jullie samen met Deskundig Scheiden een echtscheiding regelen gaan weten jullie zeker dat alles goed geregeld is en dat je niets vergeet.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.