Scheiden en een psychische stoornis

Leven met een psychische stoornis is niet makkelijk. Niet voor degene die lijdt aan een psychische stoornis, maar ook de partner kan het zwaar te verduren hebben. 

Psychische aandoeningen zijn taboe en eng. Mensen praten makkelijker over buikpijn of een gebroken been dan over psychische stoornissen. Bang als ze zijn om als ‘gek’ bestempeld te worden, bang voor onbegrip, stigmatisering en bang om buitengesloten te worden.

De maatschappij reageert krampachtig op mensen met een psychische aandoening of over het onderwerp in het algemeen. Voor mensen met een psychische stoornis is elke dag een uitdaging. Het is moeilijk om een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken. Als partner van iemand met psychische stoornissen heb je het eveneens niet makkelijk. Angst speelt ook een grote rol in het leven van en met iemand met een psychische aandoening. 

Het is verdrietig en op sommige momenten erg stressvol om te leven met iemand die kampt met een psychische stoornis.  Een scheiding kan dan het gevolg zijn. 

Wie helpen wij? 

Deskundig Scheiden is gespecialiseerd in het scheiden van personen (en hun partner) met de volgende psychische stoornissen:  

  • Mensen die GGZ-patiënt zijn 
  • Mensen met een psychotische aandoening
  • Mensen die borderline hebben
  • Mensen die bipolair (manisch-depressief) zijn
  • Mensen die depressief zijn
  • Mensen met burn-out klachten 
  • Mensen met angststoornissen 

Anders dan andere ziekten hebben psychische aandoeningen een grote impact op de omgeving en naasten. Omstanders voelen zich machteloos, zijn bang en raken in verwarring en willen er niets mee van doen te hebben. Helaas is het voor velen nog uit den boze om dit onderwerp bespreekbaar maken. 

Scheiden

Deskundig Scheiden is gespecialiseerd in het scheiden van mensen met psychische klachten en hun partners. Wij handelen echtscheidingszaken af waarbij psychische stoornissen en GGZ een grote rol spelen in het leven. Wij zijn goed in aandachtig luisteren en vormen geen oordeel. Ook tonen wij begrip voor de gevoelens van mensen met een psychische stoornis en hun naasten. 

Deskundig Scheiden heeft gedegen kennis en ruime ervaring omtrent psychische stoornissen en de impact ervan op de directe omgeving. Wij hebben nauwe contacten met diverse GGZ-instellingen. Bent u op zoek naar informatie over scheiden en psychische stoornissen? Neem dan gratis contact met ons op.

Gratis adviesgesprek

Neem contact op voor vragen of een gratis adviesgesprek.


    Wij nemen vandaag nog contact met u op.